Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VEROVALI ILI NE

Hrvati hapse Platinija!

Autor: D. Ostojić | 07.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Sledeći put kada stupi na tlo Hrvatske, predsednik UEFA Mišel Platini rizikuje da bude uhapšen!

On se nije  mnogo uzbudio: Predsednik UEFA Mišel Platini

On se nije mnogo uzbudio: Predsednik UEFA Mišel Platini | Foto: AP

Zvuči neverovatno, ali prvi čovek evropske kuće fudbala, gle čuda, nije se pojavio u daruvarskom opštinskom sudu na parnici fudbalskog sudije Bruna Marića protiv UEFA, koji traži milion evra odštete, a naredno ročište je zakazano baš za 22. mart, dan kada igraju Hrvatska i Srbija u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.


GREDELJ: Platini je drzak!


Advokat Gredelj je upozorio na Platinijevo ponašanje.
- Gospodin Platini nastavlja s drskim ponašanjem u Hrvatskoj. Uredno je pozvan na sud, a nije se udostojio da objasni razloge nedolaska. Novo ročište je na moj predlog najavljeno za 22. mart u 12.30, pa Platini može sve da obavi o istom trošku. Da gleda meč između Hrvatske i Srbije i pre toga da se pojavi na sudu - poručio je Gredelj.

Tada se i očekuje dolazak Platinija u Zagreb, tako da bi već na aerodromu hrvatski policajci mogli da naprave „sačekušu“ prvom čoveku UEFA kako bi ga priveli i potom odveli kod sudije Maje Sikore. Ona bi trebalo da ispita stranke u postupku - tužitelja Marića i čelnika tužene evropske kuće fudbala Mišela Platinija.

Inače, bjelovarski sudija Marić od UEFA traži milion evra odštete jer smatra da ga je istražitelj te organizacije Robin Bokšić lažno optužio za nameštanje utakmica u Hrvatskoj.

- UEFA smatra da nije odgovorna za štetu koju trpi Bruno Marić jer Bokšić, koji je ispitao Marića, nije bio njihov službenik - izjavio je zagrebački advokat Ranko Tomašević, pravni zastupnik UEFA u Hrvatskoj, ali je odmah odgovorio i Marićev advokat Vladimir Gredelj.

Hrvatska policija

Hrvatska policija | Foto: AP - Fonet


- Postoji dokumentacija Hrvatskog nogometnog saveza, koja sadrži dopis Petra Limahera, bivšeg čelnika disciplinske komisije UEFA, koji je pisao generalnom sekretaru HNS-a Zorislavu Srebriću 2010. godine i iz kojeg je vidljivo da je Bokšić iz te organizacije.

Videćemo da li će se ročište 22. marta otegnuti i da li će Platini stići na „Maksimir“ da pogleda „orlove“ i „vatrene“ ako uopšte dođe u Zagreb tog dana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP