Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

UEFA ZAPRETILA HNS-U IZBACIVANJEM KLUBOVA I REPREZENTACIJE

Hrvati oterali Platinija DO ĐAVOLA!

Autor: M. Z. | 12.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Posle Srbije, gde je Toletu Karadžiću i ekipi iz vrha srpskog fudbala održao lekciju o suzbijanju huliganizma, Ukrajinac Grigorij Surkis iz UEFA imao je žestok nastup i u Zagrebu, na skupštini Nogometnog saveza Hrvatske, gde je poručio da hrvatske klubove i reprezentaciju čeka eliminacija iz svih takmičenja ako ne smanje incidente i nasilje na stadionima!

Mišel Platini

Mišel Platini | Foto: AP

Lični izaslanik Mišela Platinija preneo je zabrinjavajuću poruku Hrvatima, i to direktno od svog šefa.


- Stigli smo do kritične tačke jer se uveliko govori o udaljavanju vaše reprezentacije iz svih takmičenja. Izvršni odbor UEFA je zabrinut jer su utakmice hrvatskih predstavnika u inostranstvu praćene nasiljem i neredima. Glavni razlog nerešavanja problema je odsutnost i neodgovornost Vlade Hrvatske. Ove Platinijeve reči nisu slučajne i nadam se da će one probuditi hrvatske državne organe, te da će i oni uzeti inicijativu u svoje ruke. UEFA će vam pomoći u rešavanju svih problema - poručio je Surkis.

Petar Skansi

Petar Skansi | Foto: Marko Metlaš


Za razliku od naših čelnika, koji su samo ćutali dok im je Ukrajinac delio lekcije prošle nedelje na skupštini FSS-a, Petar Skansi, zamenik ministra sporta Hrvatske, napao je Surkisa tvrdnjama da je pismo Platinija premijeru Zoranu Milanoviću pre izvesnog vremena bilo diplomatski neprimereno.
To je razbesnelo čelnika UEFA, koji je bio još oštriji prema Hrvatima.

- Jako sam iznenađen ovim što sam sad čuo. U situaciji totalnog nereda i vandalizma u hrvatskom fudbalu, vi smatrate da pismo nije diplomatski u redu?! Ako se neredi nastave, izbacićemo sve vaše klubove i reprezentaciju iz svih takmičenja. Biće to potpuna izolacija hrvatskog fudbala - zapretio je Surkis.

Sigurno je i da će predstojeći meč Hrvatske i Srbije u kavlifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. biti veliki test za čelnike HNS-a, jer bi svi eventualni izgredi na „Maksimiru“ mogli skupo da koštaju „šahovničare“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP