Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEPRIZNATI FS KOSOVA NAJAVLJUJE PRIJATELJSKI MEČ:

Hrvati u martu igraju u Prištini?!

Autor: M. Grujić | 05.01.2014 - 08:55:00h | Komentara: 1

Fudbalski savez Kosova ne odustaje od namere da u 2014. godini zaigra prvi prijateljski meč i očekuju od FIFA da već 10. januara u Cirihu da zeleno svetlo za odigravanje zvaničnih međunarodnih utakmica! Kompletnu priču objavio je bečki dnevnik „Prese”, u kojem funkcioner kosovskog saveza Artan Govori tvrdi da će se prvi meč sigurno odigrati u Prištini, i to verovatno već u martu.

„Da li će to biti protiv  Hrvatske ili nekog  drugog tima, još ne znamo”, tvrdi funkcioner kosovskog saveza

„Da li će to biti protiv Hrvatske ili nekog drugog tima, još ne znamo”, tvrdi funkcioner kosovskog saveza | Foto: A. Dimitrijević

- Da li će to biti protiv Hrvatske ili nekog drugog tima, još ne znamo. Jedino što je sigurno jeste da će prva zvanična utakmica reprezentacije biti odigrana u Prištini - rekao je Govori.


Veliku nadu kosovskom savezu ulila je odluka FIFA koja je odobrila prijateljske utakmice Gibraltaru, uprkos otporu Španije. Kosovski savez nije u mogućnosti da poziva profesionalce koji igraju u inostranstvu bez odobrenja FIFA, tako da igrači poput Džerdana Šaćirija, Granita Džake, Lorika Cane ili Valona Behramija igraju za strane reprezentacije.

Rukovanje Vokrija i Karadžića iz oktobra  nagovestilo je da se nešto dešava u FIFA

Rukovanje Vokrija i Karadžića iz oktobra nagovestilo je da se nešto dešava u FIFA | Foto: FoNet

- Švajcarska i Albanija koriste kosovske golgetere za svoje potrebe - rezimira „Prese”.


Govori je svestan da Kosovo nema mnogo toga da ponudi čak i kada ih FIFA bude primila, ali veruje da će se oni naći u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

- Sve dok ne učestvujemo u kvalifikacijama za Svetsko i Evropsko prvenstvo, nemamo šta da ponudimo igračima koji su se kvalifikovali za Brazil - naglasio je funkcioner kosovskog saveza.

Januzaj „zvezda nove reprezentacije Kosova”

Kako tata kaže: Adnan Januzaj

„Prese” ukazuje na to da će uskoro Adnan Januzaj morati da odluči za koga će igrati. U Prištini je i dalje prisutna nada da bi Adnan Januzaj (Mančerster junajted), oko kojeg se bore Belgija, Velika Britanija i Albanija, mogao biti „zvezda nove reprezentacije Kosova”.

Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 06.01.2014 09:21h

    Mislim da bi trebalo u što većem broju otići na utakmicu u Prištinu, kao prvo dati podršku najmlađaju državi nama drage Evrope,a kao drugo pogledati naše prijatelje Hrvate, pa onis u jedva milion srba pobiliu prošlom veku, dok za preostalih šesto sedamsto hiljada nisu imali dovoljno vremena. Nadam se da davanjem podrške objema reprenzentacijama albanci sa Kosova bi postali prava država a Hrvati bi sa puno želje i volje nastavili svoj krvavi pir.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP