Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SINIŠA MIHAJLOVIĆ, SELEKTOR SRBIJE

Hrvati, vređajte me, pljujte me, volim ja to!

Autor: P. Milovanović | 16.01.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Siniša Mihajlović, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, spreman je da poput gromobrana 22. marta na sebe privuče svu negativnu energiju koja će sa tribina „Maksimira“ sigurno biti usmerena ka „orlovima“ u kvalifikacijama za Mondijal.

Gromobran:  Siniša Mihajlović

Gromobran: Siniša Mihajlović | Foto: Marko Metlaš

- Ne zanima me ta priča da će me u Zagrebu dočekati s mržnjom. Sećam se da me publika u Zagrebu nije lepo primala ni kada sam bio igrač, zašto bi sada bilo drugačije. Doduše, kada se desilo sve ono što se desilo, bilo je i onih Hrvata koji su govorili: „On je malo i naš, ima on malo i naše krvi“. Međutim, ako Hrvati baš žele, neka idu na mene u Zagrebu, neka viču, neka me vređaju, pljuju. Neka, treba tako. Spreman sam da sve to istrpim. Nije to za mene nikakav problem. Ja to baš volim!


Ovako je u razgovoru za riječki „Novi list“ Miha dao svima do znanja da ga ništa neće poremetiti u pripremi za utakmicu godine, ali ni da reprezentativci ne shvataju da će taj dvoboj biti više od igre.

Biće čupavo na  „Maksimiru“:  Navijači  Hrvatske

Biće čupavo na „Maksimiru“: Navijači Hrvatske

Protiv Kipra 6. februara

Fudbalski savez Srbije potvrdio je da će 6. februara ove godine “orlovi” u Nikoziji odmeriti snage sa Kiprom na prijateljskom meču. Meč će biti odigran u Nikoziji na stadionu GSP, s početkom u 18 časova. Biće to prvi meč našeg nacionalnog tima u 2013. godini, ujedno i jedino okupljanje pred nastavak kvalifikacija za Mondijal u Brazilu 2014.

– Ne mislim da će moji igrači tako doživeti tu utakmicu. Uostalom, oni rat nisu osetili niti imaju mnogo veze s državama bivše Jugoslavije da bi tu utakmicu doživeli kao nešto više od fudbala. Oni utakmicu s Hrvatskom ne doživljavaju kao derbi grupe ili barem ne više nego uoči susreta sa Belgijom ili Škotskom. Ova utakmica je više od utakmice u prvom redu za medije, moji igrači je ne doživljavaju na takav način.

Na molbu da uporedi atmosferu predstojećeg meča sa onom iz 2000, kada su Hrvatska i Jugoslavija igrale u kvalifikacijama za EP u Belgiji i Holandiji, naš selektor odgovara:

- Nadam se da se atmosfera među ljudima promenila nabolje i da će na tribinama u Zagrebu i u Beogradu biti manje mržnje nego što je bilo onda. Što se mojih igrača i FSS-a tiče, garantujem da ćemo se ponašati korektno i da će nam na pameti biti samo fudbal, predlagao sam čak i da aplaudiramo hrvatskoj himni. Nadam se da će tako biti i s druge strane.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP