Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FIFA UPOZORAVA PRED POČETAK MONDIJALA

Hrvatska i BiH pod lupom zbog nameštanja?

Autor: P. Milovanović | 31.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Oprez! Svetsko prvenstvo u Brazilu samo što nije počelo (12. jun - 13. jul), a u FIFA je već upaljen alarm zbog nameštanja mečeva! Šef sigurnosti Međunarodne kuće fudbala Ralf Muške bez ustezanja je poručio da očekuje da će biti pokušaja nameštanja mečeva na Mondijalu, tako da će pod lupom, između ostalog biti i utakmice koje će igrati fudbaleri Hrvatske i BiH.

Sumnjivi: Davor  Šuker i Ivan Rakitić

Sumnjivi: Davor Šuker i Ivan Rakitić | Foto: Profimedia

Muške, nekadašnji član Interpola, već sada zna koje utakmice nose najveći rizik, ali ne sme da otkriva previše detalja, kako bi ne bi ugrozio čitavu operaciju koja će trajati tokom najveće svetske fudbalske smotre.


- Ne očekujemo da će oni koji nameštaju utakmice da dođu u Brazil i kucaju na vrata, igračima i sudijama, ali smo svesni da će biti kontakta. Ne smem da otkrivam koje reprezentacije će biti pod posebnom lupom niti koje grupe ćemo najviše pratiti - izjavio je Muške, a prenosi „Bi-Bi-Si“.

Kako bi se sprečio bilo kakav pokušaj „štelovanja“ rezultata na velikom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo, koje treba da predstavlja praznik fudbala za milione navijača širom planete, Muške je dodao da će na stadionu biti policajci koji će pratiti situaciju i koji će imati specijalnu tehničku opremu, pomoću koje će moći da identifikuju one koji žele da nameštaju utakmice.

„Zmajevi“:  Reprezentativci  BiH

„Zmajevi“: Reprezentativci BiH | Foto: Profimedia


- Imao sam izveštaje da ljudi nude igračima i po 20.000 dolara. Oni odlaze kod igrača ili sudija i nude im novac. Ukoliko ih oni odbiju, momentalno kucaju na vrata sledećeg. To je veliki problem i to se veoma često dešava - rekao je Ralf Muške.
Do Mondijala je ostalo još samo 12 dana, otvaraju ga Brazil i Hrvatska, nema dileme da nas čeka spektakl, a hoće li biti nameštanja i u kojoj meri, to će pokazati rezultati mečeva u zemlji „sambe i kafe“. Jedno je sigurno, ko bude uhvaćen na delu, biće drakonski kažnjen!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP