Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TOMISLAV KARADŽIĆ OŠTRO:

Huligani će nas uništiti!

Autor: B.S.S. | 12.07.2015 - 15:26:00h | Komentara: 1

Fudbalsku Srbiju i dalje boli glava od evropske pravde. Mada, teško da smo i mogli očekivati bolje vesti iz Lozane, gde je ubijena sva nada “orlova” da se ipak mogu dokopati makar baraža za Evropsko prvenstvo.

Tomislav  Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Dodeljivanje tri boda Albaniji nakon svega što se dogodilo u Beogradu je u najmanu ruku skandalozno i nema puno veze s fudbalom, što je u razgovoru za “Alo!” potvrdio i predsednik FSS-a Tomislav Karadžić.


- Odluka je skandalozna i jasno je da ima političku konotaciju. Ja sam na odmoru i dosta toga od materijala koji smo dobili nije mi dostupno. Bavićemo se time u narednim danima i još ćemo izaći sa podacima u javnost. Imamo mesec dana da se žalimo pred Vrhovnim sudom Švajcarske, kada sagledamo odluku i obrazloženje, odlučićemo da li ćemo to učiniti - rekao je Karadžić za “Alo!”.

Albanski dron  je „odradio“  posao u Nionu,  jer je Srbija  ostala bez  bodova

Albanski dron je „odradio“ posao u Nionu, jer je Srbija ostala bez bodova | Foto: Marko Metlaš

UEFA potvrdila: Srbiji oduzeti bodovi
Evropska fudbalska unija potvrdila je skandaloznu odluku Suda za sportsku arbitražu u Lozani, kojom se Srbiji oduzimaju tri boda iz duela sa Albanijom, pa tako “orlovi” posle pet odigranih utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo imaju nestvarna minus dva boda! To je potvrđeno na zvaničnom sajtu UEFA, gde je “osvežena” tabela naše kvalifikacione grupe.


Nešto kasnije, Karadžić se oglasio i na zvaničnom sajtu Saveza:
- Da li je poruka koja je poslata ovom odlukom za puštanje drona iznad terena za vreme utakmice dobra? Nije! I nikada neću prihvatiti odluku kojom se takvo ponašanje tretira kao patriotsko. Naša je obaveza i jedina ispravna misija da stvorimo ambijent u kojem se bodovima na terenu neće suditi van terena. Uslovi za to poznati su i FSS-u i državi Srbiji, a osnovni i inicijalni je da se nekolicina huligana i njihovih nalogodavaca, koji ne vole fudbal, sklone sa terena i oko sportskih terena. Sve dok se budu tolerisala divljanja nalik na ona u Đenovi, a onda i istrčavanje na teren u Beogradu i slični, ceo fudbal će i dalje biti talac običnih izvršilaca bednih nalogodavaca. Očito je da Evropa ne priznaje huliganstvo i divljanje i, ukoliko hitno ne rešimo uzroke nemilih događaja, kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, i klupski i reprezentativni fudbal biće izopšteni iz svih evropskih takmičenja - naveo je Karadžić.

Slabe šanse za uspešnu žalbu

Švajcarski vrhovni sud se nalazi u Lozani. Ima 38 sudija, a predsednik suda je Žilbert Koli. Od aktuelnih sudija, ima 13 žena i 25 muškaraca. Trojici je osnovni jezik italijanski, za 12 sudija je francuski, a 23 nemački. Odluke Sportskog arbitražnog suda u Lozani (CAS) mogu se preispitati pred vrhovnim sudom Švajcarske, ali samo u izuzetno retkim slučajevima presude CAS-a padaju.

Poslednji komentari
  • dejan Vreme: 13.07.2015 16:58h

    Aj da vidim dal ste i vi njegova novina.Nekoliko puta sam pisao komentar u jednim dnevnim novinama i nikad nisu objavljeni. Ovaj covek nam je unistio fudbal a sad se kao vadi,jadikuje.....Samo u zemlji Srbiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP