Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILANOVIĆ, POTPREDSEDNIK FSS-A, O KAZNAMA VEČITIMA ZA INCIDENTE NA 148. DERBIJU

Huligani dobili dozvolu da tuku policiju!

Autor: P. Milovanović | 11.05.2015 - 20:15:00h | Komentara: 1

Bruka i sramota! Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije izrekla je skandalozne kazne Crvenoj zvezdi i Partizanu za rat koji su njihovi navijači vodili na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ pre dve nedelje.

Privedena je  41 osoba zbog  nasilničkog  ponašanja:  Huligani  udarili na  policiju

Privedena je 41 osoba zbog nasilničkog ponašanja: Huligani udarili na policiju | Foto: Tanjug

Za krvavi pir van terena u režiji huligana u kojem je povređeno 35 policajaca i 14 navijača, a privedena 41 osoba, u kojem su radile baklje, letele stolice i šipke, disciplinci su u svom stilu rešili da zažmure pred gorućim problemom, kaznivši crno-bele sa 500.000 dinara, dok je Zvezda prošla bez sankcija i samo jednom utakmicom bez publike!? Procena je da su klubovi učinili sve što je bilo do njih da se spreči haos.


Da su kazne sramne i da su huligani još jednom demonstrirali da su jači od države i fudbala, priznao je i Goran Milanović, potpredsednik FSS-a i prvi čovek Jagodine.

- Katastrofa! Ovakvim kaznama smo poslali poruku huliganima: „OK, možete slobodno da bijete policiju“ - počeo je za „Alo!“ priču predsednik „ćurana“.

Imamo ozbiljan  problem s navijačima,  ali i dalje se vodi  politika kompromisa

Imamo ozbiljan problem s navijačima, ali i dalje se vodi politika kompromisa | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
Milanović je jedan od retkih koji nikada ne beži od problema. Iako je visoki član krovne fudbalske organizacije, otvoreno priznaje da je sistem još jednom pokazao da ne funkcioniše i da nema snage da se izbori s huliganizmom.

- Posle svega što se dogodilo pre dve nedelje na „Marakani”, javnost je s pravom bila na nogama, morale su da uslede rigorozne kazne, ali se to po običaju nije dogodilo. Čekalo se da se slegne prašina, umesto da se uhvatimo u koštac s problemom, u čije rešavanje i država mora da se uključi. Nije kriva ova država, ni ona prethodna, problem je višedecenijski.

Krvavi derbi

Krvavi derbi | Foto: RAS

Ovako, sve je trajalo samo dva dana, pričalo se i pisalo svašta, a onda usledi reakcija koja je jasna poruka da je, izgleda, normalno sve ono što se dešavalo na tribina, opšta tuča s policijom. Očigledno je da se i dalje uporno vodi politika kompromisa, iako je jasno da imamo ozbiljan problem s navijačima - nastavlja Goran.

Milanović smatra da je ponovo napravljen ustupak večitima, te da bi kazne bile daleko rigoroznije da su drugi klubovi u pitanju.

- Da se to dogodilo na drugom stadionu i da je reč o drugim klubovima, verovatno bi reakcija bila daleko oštrija. Zvezda i Partizan, dva naša najveća kluba su ponovo dobila povlašćenu ulogu u srpskom fudbalu. Najmanja je tu krivica Saveza, moraju da se uključe i državni organi. Svašta smo preživeli. Imali smo Đenovu, Albaniju u Beogradu, nerede na derbijima, ko zna šta sledeće može da se dogodi, pa da tek onda usledi reakcija - zaključio je Milanović.

Branim fudbal da nam bude bolje!

Na pitanje da li ima nešto protiv Crvene zvezde i Partizana, s obzirom na to da je pomenuo da su povlašćeni u odnosu na ostale naše klubove, Milanović je odgovorio:
- U dobrim sa odnosima sa naša dva najveća kluba. Znam da se moji stavovi u poslednje vreme često razmimoilaze sa stavovima drugih, ali ja samo pokušavam da branim fudbal. Trideset godina volontiram u fudbalu, želim da nam bude bolje.

Poslednji komentari
  • saw Vreme: 11.05.2015 20:46h

    na sledecem "derbiju" treba povuci svu policiju sa stadiona

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP