Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRBIJA DANAS (9.30) JURI PLASMAN U FINALE MONDIJALITA

Hvala bogu na „orlićima”!

Autor: P. Milovanović | 17.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Još samo dva koraka dele „orliće” od senzacije i osvajanja svetskog vrha! Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije danas (9.30, RTS) sa žilavim Malijem u Oklandu bije istorijsku bitku za plasman u finale Mondijalita na Novom Zelandu.

Šta god da urade  protiv Malija,  učenici Veljka  Paunovića su  pokazali kako  se bori za državu  i vratili veru  u srpski fudba

Šta god da urade protiv Malija, učenici Veljka Paunovića su pokazali kako se bori za državu i vratili veru u srpski fudba | Foto: AP

„Tukli“ su već Paunovićevi klinci Afrikance, i dok su protivnike na terenu razoružavali borbenošću, pokazavši kako se gine za dres s državnim grbom, napaćenom narodu u Srbiji su vratili veru da ćemo vrlo brzo, kada dođe smena generacija, ponovo na terenu gledati i bodriti „orlove“, a ne „piliće“. Šta god da urade oni su pokazali šampionski karakter i učinili nas ponosnim!
Ipak, niko ne treba da sumnja u ovu talentovanu generaciju, koju krasi lavovsko srce i šampionski karakter, da će protiv Malija proliti litre znoja ne bi li došli na korak do sna.


Mali muče povrede!

I dok će „orlići“ konačno biti kompletni na radost svih nas, Mali ima problema s povredama. Afrikanci će biti lišeni usluga defanzivca Ičaka Diara i veziste Alasana Diala.

- Predivan je osećaj biti polufinalista šampionata sveta. Nije bilo mnogo onih koji su stvarno verovali da nešto ozbiljno možemo da napravimo. Ali mi smo bili čvrsto ubeđeni da je ovo takmičenje naša velika šansa i da je nećemo ispustiti. Stigli smo do same završnice i nemamo nameru da stanemo - poručio je sjajni krilni napadač Andrija Živković.

Golovima Sergeja Milinkovića-Savića i Mandića pobedili smo Mali u “grupi smrti”, ali nikom iz našeg tabora nije ni na kraj pameti da potceni rivala i da unapred upiše trijumf.

- To što smo pobedili Mali u grupi pokazuje da imamo kvalitet i da smo verovatno bolji tim, ali svesni smo da to moramo da dokažemo još jednom u utakmici koja ima mnogo veći ulog i u kojoj nema popravnog ispita. Oni su posle toga napravili odlične rezultate, eliminisali su dve ozbiljne selekcije i pokazali da sa njima nema šale. Verujemo u sebe, ali znamo da za pobedu moramo da pružimo maksimum. Karakter i mentalitet odlučiće pobednika, a mi smo pokazali da ga imamo - rekao je levi bek Nemanja Antonov.
Defanzivac Milan Gajić je kratko i jasno poručio:
- Mi nikad ne odustajemo! Trudićemo se da obradujemo narod u Srbiji, da im ponovo omogućimo da se raduju!
Momci, bili prvi ili četvrti na Mondijalitu na Novom Zelandu, vi ste za nas već šampioni!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP