Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RAKA ĐUROVIĆ ZA ALO! O NAJBOLJEM SRPSKOM SUDIJI:

I Kolina video klasu Mažića!

Autor: U. Danilović | 16.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Milorad Mažić (42), najbolji srpski arbitar, majstorski je odradio gradski derbi Madrida u Ligi šampiona, utakmicu između Atletika i Reala (0:0), koja je bila sve, samo ne laka za suđenje.

Zlatna pištaljka:  Milorad Mažić

Zlatna pištaljka: Milorad Mažić | Foto: Profimedia

Dobro se Srbin pokazao na „Kalderonu“ i sa svojim pomoćnicima pružio je možda najbolju partiju na svojevrsnom ispitu karijere. Laktanje, žustri startovi, psovke, puštanje protivničke krvi... sve je to Milorad iskontrolisao, a konačni sud daće legendarni Italijan Pjerluiđi Kolina, koji ga je delegirao i koji je uživo posmatrao njegovo izdanje u prestonici Španije.


Raka Đurović, proslavljeni srpski arbitar, ističe da je i slavni Italijan imao prilike da se uveri u kvalitet srpskog sudije.

Raka Đurović

Raka Đurović | Foto: Vesna Lalić


- Mažić je sigurno sudio po sugestijama Koline. I ta činjenica može da nam otkrije mnoge stvari. Znam pouzdano da ga Italijan veoma poštuje, i do kraja ove sezone mislim da je veoma realno da Mažić sudi finale Lige Evrope u Varšavi 27. maja. To bi bilo sjajno i za njega i naš fudbal - napominje Đurović u razgovoru za „Alo!“.
Poznati sudija ističe i da je utakmica u Madridu bila preteška za suđenje.

Oduševio ga  Srbin: Kolina

Oduševio ga Srbin: Kolina | Foto: Profimedia


- Sa sudijske strane, to je najgori meč od svih četvrtfinalnih parova za suđenje, a evo i zašto. Trener Atletika Simeone neguje veoma prljav stil fudbala, gde je svaki start na ivici kartona. I mi u takvoj utakmici dobijemo i Real, koji je iziritiran startovima protivnika i počinje isto da igra. Kad se na to dodaju tradicija i rivalitet dva kluba, jasno je zašto je teret utakmice težak i svaka čast našim sudijama kako su se snašli. Sjajno su odradili posao. Bukvalno se na svakom delu terena nešto dešavalo, ali Mažić je sve to umirio i sjajno iskontrolisao utakmicu - zaključuje Đurović.

UEFA da kazni Suareza!


Iako Mažiću stižu pohvale sa svih strana, bode oči izjava Marija Suareza, fudbalera Aletika, da ovakav meč ne može da sudi arbitar koji ne dolazi iz „liga petice“. Podsetimo, Španac je prvo izjavio da „ne treba Srbinu dati da sudi ovakav meč“, a posle se pravdao da je mislio na kvalitet srpskog fudbala.
- To je neverovatna diskriminacija. O čemu taj dečko priča?! Pa zašto onda prihvata svoje saigrače, koji ne dolaze iz pet zemalja gde se igraju najbolje lige. Zašto je prihvatio da igra u timu sa Mandžukićem? To je strašno, UEFA bi morala da se pozabavi takvim izjavama - iznerviran je Raka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP