Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DRAGOSLAV ŠEKULARAC ZA ALO! O STRADANJU SRPSKOG FUDBALA:

Igra „orlova” je opasna za moje srce!

Autor: P. Milovanović | 02.04.2015 - 21:00:00h | Komentara: 0

Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvezda i legenda koja je driblinzima, „štiklama“ i golovima dizala na noge navijače širom stare Jugoslavije, utučen je zbog katastrofalnih rezultata naše fudbalske reprezentacije. EVRO u Francuskoj je miljama daleko za Srbe, a Šeki je u razgovoru za „Alo!“ poručio da su jedini krivci igrači i njihov odnos prema državnom grbu.

„Lekari mi kažu da izbegavam da gledam  fudbal. Previše gospodski se ponašaju na  terenu. Dok ne promene stil, neće biti bolje“

„Lekari mi kažu da izbegavam da gledam fudbal. Previše gospodski se ponašaju na terenu. Dok ne promene stil, neće biti bolje“ | Foto: Marko Metlaš

- Mislim da reprezentativne utakmice doživljavaju kao odmor. Ne mogu da shvatim da nema sprinteva, prodora, centaršuteva... Moraju više da se unesu, a ne da igraju kao da vode sa 5:0. To je glavni problem.


Fale nam Piksi, Džaja, Dejo, Robi...

Dragoslav Šekularac je, baš kao i Dragan Stojković Piksi, konstatovao da je očigledno koliko Srbiji nedostaje vođa na terenu.
- Eh, kad se samo setim tima Piksija, Šestića, Džajića, Savićevića, Robija... Takvi fudbaleri fale Srbiji, oni koji za čas naprave višak i izbace protivnika iz ravnoteže jednim vanserijskim potezom - kaže Šeki.

- Hoćete da kažete da naši reprezentativci ne pružaju maksimum?
- Triput su potrčali protiv Portugala i stvorili tri šanse. Ali to nije dovoljno. Moraju da pokažu veću želju, poštovanje prema reprezentaciji i prema grbu. Zameram im zbog slabe pokretljivosti, statični su i previše gospodski se ponašaju na terenu. Takvim stilom ne bi pobedili ni osnovce. Nezainteresovani su, u školskom dvorištu se više pokokaju, veterani trče više od njih. Dok ne promene pristup, neće biti boljih rezultata.

- Znači, nisu selektor i predsednik Karadžić krivi što imamo samo bod sa četiri meča?
- Krivica je isključivo u igračima. Moraju da pokažu volju, da zakuvaju i kad igraju slabo, da izbore prekid i dođu do gola. Nema fudbala bez želje da se pobedi.

Matić je bio  jedina svetla  tačka tužne  Srbije u  Lisabonu

Matić je bio jedina svetla tačka tužne Srbije u Lisabonu | Foto: Profimedia


- Mora da vam se srce cepa kada vidite kako strada srpski fudbal?
- Moje srce je već pocepano, ali me boli sve to. Doktor koji me je operisao mi je poručio da se ne uzbuđujem dok gledam fudbal na TV, kaže da je opasno za moje srce, ali ne mogu, to je jače od mene.

- Posle svega što (ni)smo videli od „orlova“ u kvalifikacijama, koliko je zaista realno da odemo na EP u Francuskoj?
- Mora mnogo više da se rizikuje. Treba se boriti sve dok je matematika u igri. Mada, mislim da je bolje već sada da podmlađujemo i pravimo tim za naredno Svetsko prvenstvo - završio je priču legendarni Šeki.

Albanci se bore više od nas!


Dok se Srbija nalazi u mulju I kvalifikacione grupe sa samo jednim osvojenim bodom, Albanija ima čak sedam i s punim pravom puca od optimizma da će se naći na EP 2016. Šeki o tome kaže:
- Gledao sam kako Albanci kidišu na terenu i kako se bore protiv Jermenije. Dali su im dva gola u drugom poluvremenu i pobedili. E, tako treba naši fudbaleri da se bore. Sigurno je da Albanci nisu talentovaniji od nas, ali se više trude na terenu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP