Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VANJA UDOVIČIĆ, MINISTAR SPORTA I OMLADINE:

Imamo kupce za Zvezdu i Partizan!

Autor: Ekipa Alo! | 01.08.2014 - 23:32:00h | Komentara: 2

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić sa svojim timom pripremio je teren za novi zakon o privatizaciji u sportu. Juče je potvrdio i da ima zainteresovanih kupaca za Crvenu zvezdu i Partizan, ali nije dao detaljnije objašnjenje ni ko su potencijalni kupci, kao ni za koliko bi večiti mogli da se utrape sa svojim astronomskim dugovima.

Vanja Udovičić

Vanja Udovičić | Foto: Oliver Bunić

- Ma ima kupaca za sve klubove, pa i za Partizan i Zvezdu. I za fudbal i za košarku i za vaterpolo, pa i za mnogo manje klubove u unutrašnjosti. Moj stav je da će se mnogo više klubova privatizovati u unutrašnjosti nego u Beogradu - rekao je Udovičić.


On je objasnio da će klubovi koji su osnovani pre 1996. godine, kada je usvojen Zakon o sportu i svi klubovi prešli u udruženje građana, biti privatizovani, dok svi klubovi koji su osnovani posle toga mogu biti transformisani.

On neće više gazdovati  Partizanom: Dragan  Đurić

On neće više gazdovati Partizanom: Dragan Đurić | Foto: Oliver Bunić

Kako smo uspeli da saznamo od izvora bliskom ministarstvu sporta i omladine, očekivano, zainteresovani kupci za timove sa Topčiderskog brda dolaze iz inostranstva.

FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda | Foto: FoNet


- Istina je to što je ministar rekao. Uprkos tome što su fudbalski klubovi Zvezda i Partizan u dugovima do guše, oni su ipak brend ove zemlje. Ozbiljne firme, ali i biznismeni, među kojima su neki i iz inostranstva, veoma su zainteresovani za kupovinu večitih. Oni već imaju pripremljen program, kako bi ih izvukli iz dugova, i u nekom narednom periodu počeli da posluju sa profitom, ali u ovom trenutku ne mogu da otkrivam njihova imena, kako ne bi propao ceo dogovor - rekao nam je naš sagovornik.

U prethodnom periodu su se pominjale arapske i ruske kompanije kao potencijalni kupci večitih, a nije isključeno i da to budu neke firme iz zapadne Evrope.

Večiti zajedno duguju celih 61,2 miliona evra!


FK CRVENA ZVEZDA 47,5 MILIONA EVRA
FK PARTIZAN 13,7 MILIONA EVRA
*Finansijski izveštaji klubova dostavljeni Agenciji za privredne registre.

Poslednji komentari
  • rodoljub zaharijevic Vreme: 02.08.2014 16:26h

    normalno je da ministar izjavi da je privatizacija moguca i da ce je biti,a mora biti uradjena sto pre,kako bi konacno postavili klubove na zdrave noge,samo tu ce biti problema za grebatore koji su imali koristi od javasluka i nerazjasnjenih svojinskih odnosa u klubovima,sada ce se znati ko kosi a ko vodu nosi pa da vidimo kako i dokle cemo stici.

  • Dragi Vreme: 03.08.2014 00:53h

    Niste vi osnovali ni Zvezdu ni Partizan da bi ste ih prodavali! Prodavajte ono što je vaše, a uprave i skupštine Zvezde i Partizana neka reše šta im je činiti. Vi samo dalje ruke, jer posle vaše "prodaje" neće postojati ni Zvezda ni Partizan!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP