Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SUMORNE PROGNOZE

Islanđani i Jermeni su rivali po meri srpskih klubova

Autor: P. Vuković | 15.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Svake godine u ovo vreme ljubiteljima fudbala u Srbiji se javi nada da bi nešto moglo da bude drugačije u odnosu na prethodne sezone u Evropi, ali do avgusta euforija splasne - priča se svede na jedno ili nijedno ime. Partizan je uspevao da se probije do grupne faze evropskih takmičenja, ali su pobede tamo bile misaona imenica.

Oštar: Ivan Golac

Oštar: Ivan Golac | Foto: Aleksandar Stanković

Ivan Golac, poznati srpski stručnjak, ne veruje da su se okolnosti promenile u našem fudbalu i da je malo verovatno da će biti bolje u novoj sezoni.


Ninković mnogo znači Zvezdi


Ključni igrač Crvene zvezde u novoj sezoni bi trebalo da bude Miloš Ninković, smatra Golac.
- Proći će vreme dok se Zvezda ne ukomponuje, ali verujem da je Ninković značajno pojačanje. Ni reprezentacija nema na toj poziciji igrača takvog kvaliteta. Što se tiče ostalih pojačanja crveno-belih, sigurno je da će predstavljati prepreku za Islanđane, zbog čega je Zvezda favorit. Igrači koji su igrali u inostranstvu ipak imaju nešto što fudbaleri iz domaćeg prvenstva nemaju, a to je samopouzdanje.

- Situacija se ne može promeniti za deceniju, a kamoli za godinu ili za mesec dana. To mogu samo genijalci. Videćemo kako će sve to ići, ali sama činjenica da moramo da igramo pretkvalifikacije kvalifikacija jasno govori o tome gde smo. Islanđani, Jermeni, to je nivo dosta sličan našem. Možda smo za pola nijanse, nijansu bolji - rekao je Golac za „Alo!“.

Njemu je prva asocijacija u vezi s Vestmanejom, protivnikom Crvene zvezde na putu do Lige Evrope, vulkanska erupcija.

- Sećam se da je 1974. godine tamo bila velika erupcija, da su svi bili evakuisani i znam da su imali dobrog igrača po imenu Sigurvinson, koji je pre 30 godina igrao za Štutgart. Eto, toliko se zna o njima. Realno bi bilo da večiti preskoče ovu da ne kažem prepreku u visini od pet centimetara. Što se Vojvodine tiče, primiti tri gola od Maltežana je previše.
Po Golcu, glavni problem srpskog fudbala nije (ne)kvalitet.

Proći će prvu rundu kvalifikacija i  šta onda: Fudbaleri Crvene zvezde

Proći će prvu rundu kvalifikacija i šta onda: Fudbaleri Crvene zvezde


- Postoji neka mentalna blokada koju ne mogu da shvatim. To je kompleks niže vrednosti. Ne, nije kvalitet posredi - nas je 11, njih je 11. To nosimo u sebi - ili smo pobednici ili gubitnici. Sve kreće od lidera, od struke. Stranci, posebno ovi sa zapada, polaze sa aspekta pobednika, a mi sa aspekta niže vrednosti.
Svake godine nam se dešavaju istorijske fudbalske tragedije. To je u mentalnom sklopu Slovena. Ta poslednja stepenica je nedokučiva. Ne postoji taj koji je bolji. Toliko smo se srozali, približavamo se onima dole, zato i moramo da igramo s njima. To dovoljno govori za sebe. Za direktan plasman u evropsko takmičenje trebaće nam mnogo vremena. Ako nas niko ne respektuje, onda je jasno da nemamo šansu - zaključuje Golac.

Daleko su oni od elite:  Fudbaleri Partizana

Daleko su oni od elite: Fudbaleri Partizana | Foto: Marko Metlaš

Partizan izgubio igrača kojeg su se rivali plašili


Partizan jeste zaradio prodajom Lazara Markovića, ali je možda i više izgubio činjenicom da više nema igrača takvog kalibra.
- Za Markovića su svi znali, poštovali su ga i bojali ga se, kako naši, tako i stranci. Govorim o protivnicima koji su na našem nivou. Ne znam koliko poznaju u inostranstvu ove fudbalere. Osetiće se to u Partizanu. Ali, život je takav, mora da se preživljava i prodaje - rekao je Golac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP