Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALO! INICIJATIVA

Izbacite Hrvate sa Mondijala zbog ustašluka!

Autor: Ekipa Alo! | 23.11.2013 - 12:00:00h | Komentara: 14

Nema šta, posle incidenta sa bandoglavim fašistom Josipom Šimunićem, FIFA treba da preseče drastično. Mora da prestane sa paušalnim izjavama i osudama i da kazni kao primer celom fudbalskom svetu Nogometni savez Hrvatske, izbacivanjem selekcije Hrvatske sa narednog Svetskog prvenstva u Brazilu 2014!

Šimunić bi se u ustaškoj uniformi verovatno osećao lepo

Šimunić bi se u ustaškoj uniformi verovatno osećao lepo

Ako to ne učini, imaćemo paradoks da umesto fudbalskog praznika narednog leta na Kopakabani gledamo festival nacizma i mržnje prema drugim rasama i narodima, kojeg se, osim Šimunića ni hrvatski navijači, a to se videlo lepo na snimku sa „Maksimira“ u utorak uveče, ne stide. Čak ni HNS i Davor Šuker nisu našli za shodno da osude fašistički urlik nenormalnog Džoa, što ih kandiduje za izbacivanje sa najveće smotre svetskog fudbala, barem iz moralnih razloga.

Juče je FIFA i zvanično potvrdila da je pokrenula postupak u slučaju propagiranja fašizma od strane Josipa Šimunića. Jasno je, ipak, da eventualno odstranjivanje Džoa sa Mondijala u Brazilu i simbolična kazna za HNS (nezvanično se spominje suspenzija fudbalera od šest utakmica i nekoliko mečeva Hrvata bez publike u narednim kvalifikicajima), neće biti dovoljna opomena ostalim fašistima među fudbalerima da prestanu sa glupim i nenormalnim ponašanjem.

Samo ukoliko Sep Blater preseče i reši da izbaci Hrvate sa Mondijala, poslaće jasnu poruku da fašizmu, nacizmu i drugim za čovečanstvo bolesnim ideologijama nema mesta na stadionima i u ovoj igri, koja treba da bude zabava.

Šta očekivati od fudbalskog  kasapina:  Džo Šimunić

Džo Šimunić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Svaka druga kazna, kao što su recimo suspenzija Džoa na nekoliko meseci ili igranje Hrvata pred praznim tribinama ne bi bila za nauk, već bi još više ohrabrila naciste i one koji ovaj pokret podržavaju, da mogu da nastave s mržnjom kada odsluže kaznu, i da posle toga ponovo mogu da uzvikuju: “Za dom spremni”, “Zig hajl” i ostale bolesne parole.


Predsednik FS Islanda za ALO!: Nismo zainteresovani za Brazil!

U slučaju izbacivanja Hrvata sa Mondijala u Brazilu, reprezentacija Islanda je ta koja bi dobila priliku da se tamo nađe umesto njih. Ipak, barem za sada “ribari sa severa Evrope” nisu zaintersovani za ovakav ishod.
- Ne želim da komentarišem postupak Šimunića, bavim se samo igrom na terenu. Fudbalski, eliminisani smo u utorak uveče i za nas su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo gotova priča. Izgubili smo pošteno u dva meča i verujem da FIFA neće menjati tu odluku, odnosno očekujem da će Hrvatska putovati u Brazil sledećeg leta - izjavio je juče za “Alo!” Geir Tornštajnson, predsednik FS Islanda.

HNS i dalje brani fašistu: Džo je pošten momak!

Čelnici HNS i dalje stoje iz fašističkog gesta Josipa Šimunića i tvrde da su “šokirani medijskom hajkom protiv kapitena nacionalnog tima”.
-Svi znamo da je Džo pošten momak, koji nikada ne bi nekoga vređao. Napravio je ono što nije smeo, ali isto šokirani smo hajkom. Sve je to emotivno doživeo, najavio je i pravnu bitku. Savez će se pozabaviti ovim slučajem, ali nećemo prejudicirati oko kazni. Takođe, moramo videti šta će reći FIFA, koja ga je prijavila - rekao je Damir Vrbanović, generalni sekretar HNS-a.


Hrvatski helsinški odbor: Šimunićev pozdrav je ustaški!

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava poručio je da već 20 godina upozorava na moralnu i političku pogubnost ustaškog pokliča “za dom spremni”, koji je ekvivalentan nacističkom “zig hajl”, ali da to nije naišlo na odgovarajući odjek kod tamošnje javnosti, jer njen dobar deo godinama odobrava pozdrav koji je istorijski vezan uz ustaški pokret.
- Nije bitno da li su ustaše koristili već postojeće ili slične pozdrave niti je važno to što su i drugi pokreti koristili slične formulacije. Ovaj pozdrav istorijski je vezan za ustaški pokret od samih njegovih početaka - ističe HHO.
Poslednji komentari
  • grada Vreme: 23.11.2013 12:35h

    Znate kako je Cavic prosao samo zbog natpisa "Kosovo je Srbija"! Videcemo da Hrvatski fasizam nece biti sankcionisan ni blizu kako zasluzuje i to ce biti dokaz da su "teorije zavere" ipak imale smisla i da je sprovedena zlocinacka satanizacija Srba!

  • marinko Vreme: 23.11.2013 15:33h

    Ovaj tekst pokazuje stvarnu namjeru ovog progona Šimunića koji se vodi iz Srbije.Neka susjedu crkne krava pa neka neidu na mundial kako neidemo i mi.Pucanje kompleksima.Ostavite se vi Šimunića čovjek vjerojatno nije u potpunosti niti sjestan što je rekao,i zato će biti kažnjen.Netrebaju mu ni advokati ni suci po prijekom sudu.Držite se Srpske reprezentacije i pokušajte se dokopati Evropskog prvenstva.

  • Ivo Vreme: 23.11.2013 15:47h

    VI PATOLOŠKI MRZITE CIJELI HRVATSKI NAROD I OVAKVE MALE SITUACIJE KORISTITE ZA IZLJEVE MRŽNJE NEGLEDATE SAMI SEBE DOK SNIMATE SERIJALU O RATNOM ZLOČINCU I KRVOLOKU DRAŽI M. I ČETNIČKOM POKRETU GLEDATE SAMO HRVATA NA NIŠANU I NIŠTA VAS DRUGO NIJE BRIGA

  • Željko Vreme: 23.11.2013 15:57h

    Podržavam predlog u potpunosti.

  • ana Vreme: 23.11.2013 16:43h

    Naravno da se reprezentacija treba kazniti,niko se od fudbalera hrvatske reprezentacije nije oglasio da osudi taj cin.Treba se kazniti ozbiljnim mjerama,Simunicu zabraniti da igra ,ali da li ce ovo zaustaviti ljude njegove istomisljenike?Kazem ljude,da li su to Humana bica?Svi se trebaju isto kaznjavati,pa frka se digla kada je sviran Mars na Drinu,u UN ,a pjesma nema veze sa fasizmom.Da li se ispadi tretiraju isto,ili se gleda iz koje grupe naroda dolazi.Definitivno zabraniti da nastupaju u Brazil.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP