Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LEGENDARNI FIGO

Izgubila je FIFA, izgubio je fudbal!

Autor: Beta | 29.05.2015 - 21:29:00h | Komentara: 0

Nekadašnji fudbaler Portugala Luiš Figo ocenio je danas da je ponovnim izborom Sepa Blatera za predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) "izgubio fudbal".

Luis Figo

Luis Figo | Foto: Profimedia

"Danas je bio još jedan crn dan u Cirihu. Fifa je izgubila, ali, pre svega, izgubio je fudbal, kao i svako ko istinski brine o fudbalu", rekao je Figo, koji je bio kandidat za predsednika Fife, ali se iz te trke povukao.
Blater je danas ponovo izabran za predsednika Fife na 65. Kongresu u Cirihu i pored velikog skandala koji poslednjih dana potresa tu organizaciju. Njemu je to peti uzastopni četovrogodišnji mandat na čelu Fife, a u izbornoj trci pobedio je jordanskog princa Ali bin al-Huseina.
Fifu je u poslednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u sredu na zahtev SAD uhapsile nekoliko čelnika Fife u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svetske kuće fudbala. "Spreman sam da prihvatim tezu da je predsednik Fife odgovoran za sve, ali bih voleo da podelim tu odgovornost. Ne mogu da nadzirem sve u fudbalu. Imamo 209 članica i hiljade učesnika. Nije cela organizacija kriva za poslednji skandal, već je krivica individualna", rekao je Blater ranije danas.
Figo je naveo da ovakva izjava Blatera vređa inteligineciju ljudi.
"Gospodin Blater je bio veoma ciničan kada je rekao da nije mogao da kontroliše sve. To vređa inteligenciju ljudi. Da je gospodin Blater i malo brinuo o fudbalu, on bi se povukao iz trke. Ako ima i malo pristojnosti, on će podneti ostavku u narednih nekoliko dana", zaključio je Figo.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP