Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PROŠAO KROZ MUČILIŠTE

Jak za Zvezdu!

Autor: D. Ostojić | 03.07.2014 - 09:00:00h | Komentara: 0

Samo što je seo na klupu Crvene zvezde, dokazao je da se ne plaši velikih i neobičnih izazova. U sezoni koja je pred nama, imaće vremena da pokaže koliko je stručno potkovan, ali nas je zanimalo odmah, koliko je Nenad Lalatović fizički jak i spreman.

Rizik na sopstvenu  odgovornost: Lalatović  potpisuje formular  u teretani

Rizik na sopstvenu odgovornost: Lalatović potpisuje formular u teretani | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ovog 34-godišnjeg Beograđanina, koji je odrastao na Dorćolu, redakcija „Alo!“ izazvala je na „ferku“ u jednoj teretani. Dobro, prećutali smo mu da će ga kraj sprava čekati profesionalni FISAF trener Bojan Radovanović, s kojim smo napravili pakleni plan i sastavili test od pet vežbi snage i izdržljivosti.


- Uuuu, pa nisam ovako zamišljao naš susret, vi to ozbiljno želite da me propustite kroz šake - uz osmeh je ušao Lalatović u naše mučilište.
Dogovor je sledeći: pet vežbi, sa pet normi, u skladu sa Lalinim godinama. Štoperica spremna, kamere spremne, nema laži, nema prevare...

Nenad potpisuje formular da, na sopstvenu odgovornost, svesno ulazi u sav rizik oko eventualnih povreda ili, nedajbože, pogoršanja zdravstvenog stanja. Priznaje da je malo „zarđao“, da osam meseci nije zakoračio u teretanu, ali se vidi da je fino zategnut i da puca od snage. Ne bi se baš kladili da će da padne na nekom od ispita, iako bilderi sa strane vrte glavom, kroz šapat najavljuju Lalinu kapitulaciju.

- U poslednje vreme najviše trčim za decom, za ćerkicom Inom, za sinovima Markom i Vanjom. Trudim se da što više pomognem suprugi Ivi, ali moraću da se dodatno aktiviram i u teretani - kao da već traži alibi Lalatović.
Krećemo sa sklekovima. Zadatak je: 24 skleka za 60 sekundi. Početak dobar, prolazno vreme dobro, ali u foto-finišu gubi za dva skleka.

- Znači, pao sam na startu? Idemo dalje, još četiri vežbe su u igri, na sklekovima sam uvek bio najtanji, dajte mi tegove, tu razbijam... - bodri se Zvezdin trener.

Prelazimo na najpopularniju, ujedno i najopasniju vežbu s tegovima - „benč pres“. Lalatović se prihvata šipke sa 40 kilograma tegova podiže ih školski, čini se kao da će da završe na plafonu teretane. Ovaj test prolazi u poslednoj sekundi: 30 podizanja za minut.

- Idemo dalje, momci - vraća samopouzdanje Lalatović.
Sad ga uvodimo u „hek mašinu“. Vežba za noge, u kojoj Nenad leđima naslonjen na kosoj podlozi za minut mora da napravi osam ponavljanja sa 50 kilograma tegova. Ovde je razbio, normu prebacuje duplo, noge ga dobro nose! Ništa ne komentariše, rezultat od 15 ponavljanja sve govori...

Na redu je rameni potisak. Iako već zajapuren, sa dva tega u rukama nabacuje kez. Od traženih 25 ponavljanja pravi 28. Prolazi i ovaj test. Bilderi sa strane ga sad već posmatraju s respektom.

Lalatovićevo čerečenje po teretani završavamo razvlačenjem na kros spravi. Pakujemo mu po 20 kilograma tegova levo i desno. Štopujemo vreme, sekundara odbrojava od 60. U nulu ostvaruje cilj: 15 ponavljanja! I ovaj zadatak je prošao.

- Zvezda je dobila Supermena za trenera - zaključujemo na kraju.
- Opasno ste me namučili, ali mi je drago da se nisam obrukao. Samo, ajde drugi put da se vidimo na mom terenu, kraj aut-linije - poručuje pred odlazak na trening prvog tima Nenad Lalatović.

Nismo još proverili - kroz kakvu su torturu tog dana prošli njegovi igrači. U jedno smo se uverili - trener im je prejak za Zvezdu!

| Foto: Aleksandar Dimitrijević

Vežba 1

BENČ PRES

ZADATAK: Podići 40 kilograma, 30 puta za 60 sekudi
URADIO: 30

OCENA: PROŠAO!

| Foto: Aleksandar Dimitrijević

Vežba 2

RAZVLAČENJE NA KROS SPRAVI

ZADATAK: Ostvariti 15 ponavljanja sa tegovima od 40 kilogama
URADIO: 15

OCENA: PROŠAO!

| Foto: Aleksandar Dimitrijević

Vežba 3

SKLEKOVI

ZADATAK: Uraditi 24 skleka za 60 sekundi
URADIO: 22

OCENA: PAO!
 

| Foto: Aleksandar Dimitrijević

Vežba 4

HEKOV ČUČANJ
ZADATAK: Osam ponavljanja sa 50 kilograma tegova, za 60 sekundi
URADIO: 15

OCENA: PROŠAO!
 

| Foto: Aleksandar Dimitrijević

Vežba 5

RAMENI POTISAK

ZADATAK: Uraditi 25 ponavljanja sa po 16 kilograma tegova za 60 sekundi
URADIO: 28

OCENA: PROŠAO!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP