Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DERBI

janković: Da se vratimo na -5! vermezović: Neću da kalkulišem!

Autor: | 17.11.2012 - 07:50:00h | Komentara: 0

Burna nedelja na „Marakani“ i pomoć države posrnulom gigantu uslovili su da večerašnji 143. večiti derbi (19.00, TV „Prva“) cela Srbija dočekuje sa popriličnim nestrpljenjem.

Janković i Vermezović

Janković i Vermezović | Foto: FoNet

Iako su ekipa i trener Janković ista ona skupina koja je porazima od Jagodine i OFK Beograda zaostala čak osam bodova za večitim rivalom, od Zvezde se večeras očekuje odgovor i pobeda za povratak nade u šampionsku titulu.


Sam trener crveno-belih je pod velikim pritiskom. Poraz će ga sigurno koštati posla, a i ako pobedi večeras nije sigurno da će ostati na funkciji posle zimske pauze. U okršaju sa Partizanom uzda se u istoriju i priziva uspeh iz marta 2008, kada je kao trener Zvezde tukao crno-bele čak sa 4:1.

Janković
Mač nad glavom koji mu je postavila nova uprava mogao bi da padne već večeras, ako Partizan pobedi. Veliki je pritisak na „malog Murinja“.

Vermezović
Čak i navijači Partizana su ga vređali tokom jeseni, a on je kao Stanoje stigao do plus osam. Ako dobije večeras na „Marakani“, prešišaće i Stanojevića.

- Iza nas je težak period, ali ovaj derbi dolazi u pravom momentu za nas. Pre mesec dana bili smo na plus jedan, sada smo na minus osam i na našem primeru vidite da može da se kiksne na svakoj utakmici. Pokušaćemo da se vratimo na minus pet, a ishod prvenstva ne bi trebalo prognozirati, tek je novembar - pokušava da ostane optimističan trener Janković.

Partizan stiže dobro raspoložen „u rupu“, kako u Humskoj često karakterišu „Marakanu“. Frka u Zvezdi uslovila je da Vladimir Vermezović u miru pripremi svoj tim, koji će već večeras pokušati da trijumfom overi šestu uzastopnu šampionsku titulu jer eventualnih plus 11 su teško nadoknadivi. Kaže da crno-beli neće ići na bod.

- Ne mogu da kažem kako ćemo da igramo, oni su nas dobili tri utakmice zaredom, možda je vreme za slatku osvetu. Nema prostora za kalkulacije, kad se izađe na teren, igrači igraju sto odsto i ne može da se predvidi ko će da bude pobednik - ističe Vermezović, koji kao trener još nema pobedu nad Zvezdom (tri remija).

Mažić na centru!

Pravdu u 143. okršaju večitih rivala deliće najbolji srpski sudija, internacionalac Milorad Mažić, sa pomoćnicima Igorom Radojičićem i Milovanom Ristićem. Četvrti sudija biće, zanimljivo, Milenko Vukadinović, koji je sudio Zvezdi prošle nedelje u porazu protiv OFK Beograda, kada je dobro odradio svoj posao.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP