Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TOMISLAV KARADŽIĆ ZA ALO! O MLADOJ ZVEZDI MANČESTERA:

Januzaj da igra za Srbiju? Jo*!

Autor: P. Vuković | 20.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Adnan Januzaj (19), vezista Mančester junajteda, neće obući dres Kosova i Metohije na prijateljskoj utakmici protiv Haitija, 5. marta u Kosovskoj Mitrovici!

Putuj,  Adnane: Ni da  čuju za Januzaja  u Fudbalskom  savezu Srbije

Putuj, Adnane: Ni da čuju za Januzaja u Fudbalskom savezu Srbije | Foto: Reuters

Mladi fudbaler oko kojeg se otimaju brojne reprezentacije, rekao je „jo“ (u prevodu sa albanskog „ne“) nepriznatom savezu južne srpske pokrajine, preneli su mediji na albanskom jeziku na Kosovu i Makedoniji. Da ne bude zabune, termini „jo“ i „po“ su, inače, poznati sa suđenja Slobodanu Miloševiću, kada su svedočili pripadnici albanske nacionalnosti.


Međutim, Januzaj, i kada bi hteo, teško da bi mogao da obuče dres Srbije, s obzirom na to da je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić hipotetički odbacio tu mogućnost.

- Prvi put od vas čujem da im je Januzaj rekao „ne“. Malo mi je to čudno. Treba proveriti o čemu se radi, šta su razlozi... Ipak, pitanje odabira reprezentativaca je pitanje za selektora - rekao je Karadžić za „Alo!“.

Koji trenutak kasnije, Tole je ipak objasnio svoj stav o teoretskoj mogućnosti da Januzaj zaigra za „orlove“.

- I te kako bih bio protiv toga da on zaigra za naš nacionalni tim jer već imamo selektiranu grupu. Na svakoj poziciji imamo po dva vrlo kvalitetna fudbalera, moralo bi da se tumba, menja, a to nam u ovom momentu nije neophodno. Ne znam, jedino da se radi o nekoj ekstra klasi fudbalera...

Prvi čovek srpskog fudbala je isključio mogućnost da jednog dana Januzaj možda postane i političko pitanje, odnosno da bi neko među političarima jednog dana mogao da preporuči Savezu da bi bilo dobro da Adnan stane pod zastavu Srbije.

- Toga kod nas nema, u Srbiji se političari ne mešaju u izbor fudbalera niti selektora - izričit je Karadžić.

Januzaj? Koji Januzaj?: Tomislav Karadžić

Januzaj? Koji Januzaj?: Tomislav Karadžić | Foto: RAS

Uprkos nespornom fudbalskom kvalitetu koji poseduje, možda bi razlog zbog kojeg Januzaj ne bi mogao da dobije poziv za Srbiju bio to da se njegova porodica borila na strani terorističke OVK protiv Srbije tokom bombardovanja 1999. godine. Njegovi roditelji su ranije napustili južnu srpsku pokrajinu, dok je njegov ujak Šemsedin ostao i ratovao protiv Srbije.
Elem, u Prištini su se uzalud ponadali da će Januzaj postati član njihove nepriznate reprezentacije, čak su ga i svojatali i pisali da mu je to „dužnost“. Ipak, vezista Junajteda ih je lagano odjavio, ali mu je i dalje ostalo nekoliko opcija.

Srbija i Kosovo i Metohija su otpali. Još ranije je odbio Albaniju, a svojevremeno se pisalo da bi Hrvati čak mogli da ga uzmu pod svoje okrilje jer mu, navodno, majka ima hrvatske korene, što je kasnije demantovano. Preostali su još Engleska (nude mu pasoš), Belgija (rođen u Briselu) i Turska (vuče korene sa majčine strane). Ipak, kako Englezi tvrde, najbliži je da obuče dres njihove selekcije, pošto im je navodno dao takvo obećanje.

Adnan

Jo i Po

Vredi šest miliona evra

Adnan Januzaj je rođen 1995. godine u Briselu. U karijeri je nastupao za Brisel i Anderleht, da bi 2011. godine prešao u Mančester junajted. Debitovao je za „crvene đavole“ u avgustu prošle godine i sakupio 19 nastupa u prvom timu. Njegova tržišna vrednost se procenjuje na šest miliona evra, mada, s obzirom na potencijal koji poseduje, teško je verovati da bi ga Junajted pustio za takvu „siću“.

Poslednji komentari
  • Avni Vreme: 20.02.2014 09:21h

    Ako nece da igra za Kosovo ili Albaniju nikad nece za Srbiju. Nazvati njega da igra za Srbiju je kao da mu psujes majku.

  • endi Vreme: 20.02.2014 15:16h

    He is an albanian so why are you talking about him

  • Vlada Mijajlović Vreme: 20.02.2014 15:37h

    Treba mu uputiti poziv, Kosovo je Srbija, zar ne? Reč je o perspektivnom fudbaleru i ako hoće, hoće. Ne znam zašto se čeka sa pozivima Rišairu Živkoviću i njemu sličnima,onom extra talentu iz Švedske npr. jedino što Karadžić ima za cilj što slabiju Srbiju,..

  • Ano Vreme: 21.02.2014 09:24h

    Vi prvo izmislite nešto pa onda to isto komentarišete! On ni u snu ne bi igrao za Srbiju i taj momak će igrati za Kosovo, i u to sam ubijeđen! Prošetajte ulicama Prištine i na sve strane ćete vidjeti dresove sa imenom ovog momka! Samo vi lažite ovaj narod i držite ga u zabludi, tako je otišlo Kosovo tako će otići i još mnogo toga!

  • Rec ima Drula! Vreme: 21.02.2014 18:40h

    Pozvati ga pod zastavu Srbije! Bio bi to sasvim sirokogrudan i fer potez a neka nas odbije! Nije ni prvi ni poslednji ali bi znali da nas voli! I da javno pokaze tu ljubav prema domovini! Dakle, ja sam da ga selektor javno pozove za sledeci mec!! Da su Englezi, lopurde, oni bi to sigurno uradili da pokazu svoju cuvenu "korektnost"!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP