Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Ćiro Blažević o utakmici Hrvatska-Srbija:

Je*o vas rat,
igrajmo fudbal!

Autor: M. Zdravković | 24.10.2012 - 11:04:00h | Komentara: 2

„Sada je moderno doba, dajte da uživamo u sportu, je*eš rat i sukobe“, kaže za „Alo!“ legendarni stručnjak

Miroslav Blazevic

Mirotovorac: Miroslav Blažević | Foto: Beta

Hrvatski selektor Igor Štimac izrazio je želju na svom „fejsbuk“ profilu da reprezentaciju Srbije umesto u Zagrebu, kako je planirano, u martu sledeće godine ugosti na čuvenom splitskom „Poljudu“. Kormilar „kockastih“ smatra da bi njegovi puleni imali mnogo vatreniju podršku u gradu u kojem je on fudbalski sazreo, međutim, prema informacijama iz HNS-a, od te ideje nema ništa jer stadion Hajduka ne ispunjava bezbedonsosne uslove kada je reč o organizovanju mečeva visokog rizika.

Gde će Srbija gostovati u pomenutom kvalifikacionom terminu videćemo u narednom periodu, ali je jasno da je ideja sa Splitom kao domaćinom utakmice s Hrvatima delom i plod želje da se i na vrelom jugu te zemlje zakuva atmosfera, naravno uz nezaboravni politički i ratnohuškački folklor, kojeg, nažalost, moramo to priznati, ima i u Srbiji u sličnom obliku.
Baš zato, nekadašnji selektor Hrvatske, legendarni Miroslav Blažević, ističe u razgovoru za „Alo!“ da nije bitno gde će Hrvatska ugostiti Srbiju.
- Boli me ku*ac gde će da se odigra taj meč! - u svom stilu nam je odbrusio legendarni Ćiro kada smo ga pozvali juče pre podne.
- Sine moj, hajde da batalimo svi te prazne priče o ratu i da govorimo o sportu. Šta je bilo, bilo je, sada je 21. vek, moderno doba, dajte da uživamo u fudbalu. Je*eš rat i sukobe - apeluje Blažević.

Blaževića obradovalo pomirenje srpskog i hrvatskog selektora

Ne palite vatru, apeluje mudri Ćiro | Foto: ALO!

 
Trener svih trenera podseća da su srpski i hrvatski fudbaleri uglavnom dobri drugari širom Evrope i da je važno da i ovaj meč, ali i revanš u Beogradu, proteknu u prijateljskoj atmosferi.

- Podsetiću vas da su srpski igrači grlili moje fudbalere i uvodili ih u svlačionicu kada je nestalo struje u Beogradu 1998. i niko nije tada nasrnuo ni na koga. Nemojmo da palimo bespotrebne vatre, da se svađamo. Sportisti su uvek bili gospoda, posebno fudbaleri. Hajde da u tom duhu dočekamo i ispratimo ova dva meča, koji će, po kvalitetu i reputaciji igrača oba tima, pa i selektora, inače mojih sinova, biti pravi spektakli - zaključio je Ćiro Blažević.

Poslednji komentari
  • On Vreme: 24.10.2012 20:56h

    Je rekao "fudbal" ili " nogomet" :-)

  • Ranko Spalević Vreme: 24.10.2012 22:57h

    Bravo, Čiro! Zapravo, Ćiro sa snagom simplonexpresa. Samo takve sportske izjave i "pruge" mogu nas izvući iz "Balkanske krčme". A i fudbal je više od igre, oduvijek.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP