Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PREDRAG RAJKOVIĆ, NAJBOLJI GOLMAN TURNIRA

Jedno srce nas je vodilo do titule!

Autor: Alo! | 20.06.2015 - 20:52:00h | Komentara: 0

Slavlje srpske ekspedicije se sa terena „Nort Harbura“ prenelo i na svlačionicu u kojoj su igrači vodili glavnu reč kod proslave osvajanja svetske krune. Zlatni golman „orlića“ Predrag Rajković, koji je i zvanično poneo titulu najboljeg čuvara na šampionatu, otkrio je u čemu se krije tajna neverovatnog uspeha ove fantastične generacije.

Najbolji golman šampionata: Rajković

Najbolji golman šampionata: Rajković | Foto: Instagram

- Vrlo je jednostavno, mi smo tim sa jednim srcem! To je bio naš moto od početka, tako smo živeli, što je moglo da se vidi i na terenu - objasnio je Rajković.


Kapiten omladinske reprezentacije Srbije verovao je od početka da on i saigrači mogu do krova sveta.

- Znao sam da možemo da napravimo nešto veliko na Novom Zelandu i da možemo da budemo prvaci sveta. U svim mečevima smo igrali produžetke, i to nam je pomoglo da naučimo da se nosimo sa pritiskom. Osim toga, tu je i neverovatan timski duh koji nas je vodio do titule u finalu protiv jakog Brazila. Ostvario nam se san. Imali smo slavljeničku atmosferu u svlačionici, ali nas ono pravo slavlje čeka po povratku u Beograd. Iskreno, ne znam šta nas čeka, ali sam siguran da će biti nešto veliko. Ova titula mnogo znači za našu zemlju - nastavio je Predrag.

Osvrnuo se Rajković nakratko i na nagradu za najboljeg golmana Mondijalita:

- Nagrada mi, zaista, mnogo znači, ali trebalo bi istaći da je ona zasluga celog tima. Bez pomoći saigrača nikada ne bismo osvojili titulu - zaključio je Rajković, dodajući da mu je kao malom uzor bio Iker Kasiljas, ali da mu danas sve više govore da stilom igre i pokretima podseća na Manuela Nojera, jednog od najkompletnjih čuvara mreže današnjice, koji brani za Bajern Minhen.

Rajković: Čileanci nas motivisali!

Selektor Veljko Paunović je svojim momcima koje krasi lavovsko srce pre finala pustio čuveno finale iz Čilea 1987. godine, posle kojeg je Jugoslavija postala prvak sveta, nakon što je savladala Čilea posle penala. Paunović je tako hteo da dočara „orlićima“ da su drugarstvo i zajedništvo nešto što je krasilo velike asove poput Mijatovića, Prosinečkog, Bobana i ostalih.
- Gledali smo „Čileance“, i definitivno je to bila odlična ideja. Ta generacija je bila izuzetna, ali smo i mi na Novom Zelandu pokazali da smo posebni - ističe Rajković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP