Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

USTAŠA POKAZAO SVOJE PRAVO LICE

Josipe Šimuniću, stidi se!

Autor: Ekipa Alo! | 20.11.2013 - 10:06:00h | Komentara: 15

Hrvatski kasapin koji je našeg reprezentativca moga da košta karijere u fudbalu na meču baraža za Svetsko prvenstvo u Brazilu između Hrvatske i Islanda još jednom je pokazao svoje pravo lice. Naime, Šimunić je kao najstariji i najiskusniji igrač reprezentacije Hrvatske, nakon pobede prišao navijačima i počeo da skandira "Za dom spremni"! Uz ovaj "poklič" u drugom svetskom ratu Pavelićev ustaški režim ubio je stotine hiljada Srba i ljudi druge rase, nacionalnosti i vere.

Jedan crveni karton koji  je dobio na „Marakani“  je premalo: Josip Šimunić

Jedan crveni karton koji je dobio na „Marakani“ je premalo: Josip Šimunić | Foto: A. Dimitrijević

- To sam oduvek želeo napraviti', rekao je novinarima posle utakmice. 'Kakav FARE, kakve tužbe, kazne... Nemam se čega stideti zbog tog 'Za dom spremni', igrao sam za svoj dom, a oni kojima smetaju ti povici mogli bi malo nešto pročitati i proučiti istoriju. Ako to nekoga smeta, onda je to njegov problem - zaključio je Šimunić.

FIFA naredila da se s "Maksimira" ukloni transparent Vukovar

Delegaf FIFA koji je obilazio "Maksimir" naredio je da se ukloni transparent "Zapamtite Vukovar" sa ograde. Službeno saopštenje je glasilo da na tribinama nije mesto istorijskim simbolima.
Iz HNS-a su bili ogorčeni zbog ovakve odluke.
- HNS je učinio sve što je u njegovoj moći kako bi transparent ostao na tribini, jer smo svesni njegovog značanja, koje nikoga ne vređa.

Stvar je opšte kulture znati da su se spomenutim povikom pozdravljali još ban Jelačić i njegova vojska u 19. veku, a neki tvrde da (u sličnom obliku) potiče još od opsade Sigeta trista godina ranije. Ipak isto je tako opšta kultura znanje i razumevanje zašto on danas više nije primeren i zašto spada u kategoriju govora mržnje.

- Poklič 'Za dom spremni!' nije domoljubni. On je to nekada bio dok Pavelićev režim nije ubijao ljude druge rase, nacionalnost i vere, pa čak i iste nacionalnosti. Pod tim pokličem su ubijani ljudi. - zaključuju hrvatski mediji i dodaju da je ovo izjavio bivši hrvatski premijer Ivo Sanadera, dugogodišnji šef HDZ - a stranke koja je oduvek igrala na kartu domoljublja u Hrvatskoj, N

- Vest o njegovom urlanju na mikrofon još je sinoć stigla u svetske medije, stići će i do UEFA-e i FIFA-e. Tamo niko neće pevati 'Ustani, bane' i neće imati razumevanje radi li se o govoru mržnje ili ne. 'Za dom' je tamo odavno na popisu uvredljivih, diskriminatornih i rasističkih parola; već je i ranije bio specificiran u tu kategoriju kad je trebalo kažnjavati Hrvatsku i njene klubove zbog incidenata na stadionima - zaključuju hrvatski mediji.

Posle skandaloznog ponašanja "kasapina" Šimunića oglasio se i hrvatski ministar prosvete i sporta Željko Jovanović, koji mu je poručio da mu je potrebna lekcija iz istorije.

- E moj Šimuniću, tebi treba lekcija iz istorije. Ako želiš lično ću ti pomoći da dobiješ dobrog profesora i shvatiš kakav je to poklič. "Za dom spremni", poručio je Jovanović putem svom Fejsbuk profila. 

Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 20.11.2013 10:39h

    Једном усташа, увек усташа. Стоп злочину!

  • dasa Vreme: 20.11.2013 12:37h

    ko to vise i gleda i slusa.takvi su i takvi ce ostati.prosti i necivilizovani.

  • trifa Vreme: 20.11.2013 13:09h

    I mi treba njima da se izvinjavamo.

  • suri_orao Vreme: 20.11.2013 13:49h

    Fasista

  • ПераПутник Vreme: 20.11.2013 13:56h

    ИСПРАВКА!!! Павелићев усташки режем није убио на ДЕСЕТИНЕ него на СТОТИНЕ хиљада Срба и људи друге расе, националности и вере.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP