Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

O SPORTU I PROŠLIM VREMENIMA

Jova Radovanović: Fudbal nam je odavno propao!

Autor: U. Danilović | 22.02.2015 - 20:00:00h | Komentara: 0

Otkud Jova Radovanović, simbol „Sedmorice mladih“, u upravi Fudbalskog kluba Crvena zvezda? I to u ženskoj sekciji...

Jedan od naših najvećih komičara u razgovoru za „Alo!“ priča o najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, o asovima zbog kojih je zavoleo ovu igru, ali i o sumornoj stvarnosti koja ga danas retko kad odvede na stadion. Makar to bila i „Marakana“, mesto njegovih najlepših sećanja.

"Nekad ste ljute rivale s terena mogli da vidite i u pozorištu" | Foto: Marko Metlaš

 - Sport oduvek volim, fudbal naročito, iako nikad nisam bio neki majstor u trčanju za loptom. Sa sportistima se družim čitav život. Zvezdaši i partizanovci, svuda oko mene, ali crveno-bele boje su mi mnogo milije. Zbog Zvezde sam imao srećno detinjstvo, lepu mladost, ovo danas više nema mnogo veze s pravim fudbalom, viteškim sportom. Fudbal nam je odavno propao, na utakmice više ne idem, ali sam na poziv prijatelja Ivana Bekjareva prihvatio poziv da se uključim u ženski fudbalski klub, da podržim ove zlatne devojke, prave lavice - kaže najprepoznatljiviji član nekad ultrapopularne družine - „Sedmorica mladih“.

Prihvatio poziv da se uključi u ženski  fudbalski klub

Prihvatio poziv da se uključi u ženski fudbalski klub | Foto: Marko Metlaš

 S obzirom na to da mu više leže priče iz slavnih dana Crvene zvezde, Jova u razgovoru za naš list vrti točak istorije i vraća nas u doba fudbalske romantike.
- Kad kažem fudbalska zvezda, mislim na Dragoslava Šekularca. Istinskog genija. Šeki je na terenu i van njega - čudna sorta. Najveći majstor koga sam ikada gledao. Umetnik s loptom, al’ ujedno i cirkuzant, zabavljač. Sećam se da sam, svojevremeno, sa prijateljima dolazio pred „Marakanu“ s tranzistorom u ruci. Stanemo pred blagajnu, čekamo u dugačkom redu i osluškujemo reportera koji kaže - „Šekularac danas ne igra zbog povrede“. Istog momenta napuštamo red, idemo kući. Uvek je Zvezda bila veliki klub, ali gledati utakmicu bez Šekija u glavnoj ulozi, to nije potpuno uživanje.

"Kad kažem fudbalska zvezda, mislim na Dragoslava Šekularca"

 Jova dodaje kako su se nekada zvezdaši i partizanovci mnogo više družili, kako su zajedno dolazili na raznorazna mesta, od kafana do pozorišta.

- Bilo je mnogo više druženja, zajedničkih večera, izlazaka. Ali ljute rivale s terena ste mogli da vidite i u pozorištu. Velibor Vasović i Dragoslav Šekularac su dolazili na naše predstave, a odatle nastavljali u provod. Jeste, bilo je to vreme fudbalske romantike, danas se ovaj sport pretvorio u biznis - zaključuje Jova.

Piksiju sam proturio loptu kroz noge

Kao jedan od najvećih fudbalskih uspeha Jova Radovanović ističe detalj sa snimanja antologijske emisije „Zvezdana prašina“.

- Piksi je bio gost. Trebalo je da snimimo par kadrova kako nas dvojica igramo fudbal. Uzeo sam loptu i proturio sam mu je kroz noge. Naravno, gledaocima nismo otkrili da je reč o klasičnoj nameštaljci... - kroz smeh se priseća Jova.

Humor nam je umro!

Jova Radovanović već dugo nije aktivan na televiziji, iako je važio za jednog od najvećih šoumena koje smo ikada imali. On danas provodi mirne penzionerske dane, posvećen je porodici. 

Na pitanje zašto nas više ne zasmejava sa malih ekrana, Jova će:
- Naš humor je umro! Potpuno je izgubio na značaju u moru rijalitija, jeftinih šala, mnoštvu vulgarnosti. Nema trika, nema gega, nema više ni pravih komičara. Svi su nešto tmurni, zatvoreni u sebe. Zbog svega najviše krivim televizije jer niko ne pravi one stare, dobre, zabavne emisije.

„Sedmorica mladih“ navijali za Zvezdu

„Svi članovi  „Sedmorice mladih“ su bili zvezdaši, ali nikad nismo mrzeli partizanovce“: Jova Radovanović

„Svi članovi „Sedmorice mladih“ su bili zvezdaši, ali nikad nismo mrzeli partizanovce“: Jova Radovanović

 - Karijeru, ali i čitav moj život, obeležila su „Sedmorica mladih“. Bili smo sjajna kombinacija, odlično smo radili i zasmejavali ovaj narod. Treba li istaći da smo svi bili zvezdaši? Al’ da se zna, partizanovce nikad nismo mrzeli - jasan je Radovanović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP