Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SA NOVIM TRENEROM DO POBEDE

JSL: Sa Pinto pokrenuo Zvezdu (VIDEO)

Autor: Mondo | 30.03.2013 - 21:51:00h | Komentara: 0

Zvezda sa novim trenerom stigla do pobede protiv Radničkog u 20. kolu Superlige. Igrom nije zadovoljila, ali je upisala tri boda.

CZ - Radnički

CZ - Radnički | Foto: Marko Metlaš

Crveno-beli savladali su Radnički iz Kragujevca 2:0 (1:0), ali igrom nisu oduševili oko 17.000 navijača na stadionu u Ljutice Bogdana. Strelci vrlo lepih golova bili su Kadu Mendeš u sudijskoj nadokandi prvog poluvremena i Nenad Milijaš u 70. minutu.

Uprkos pobedi i osvajanju tri boda, što je i bio primarni cilj Zvezde na utakmici, mnoge brige ostaju. Uloga velikog favorita bila je na strani crveno-belih, kojima je impuls promene na klupi po nekom nepisanom pravilu trebalo da bude dodatna snaga, ali se igra protiv pretposlednje ekipe Superlige nije mnogo razlikovala u odnosu na prethodni period.
Zvezda je u prvih 45 minuta delovala "malokrvno", bez ideje i uspeha da nametne stil koji bi se dopao navijačima i pre svega doneo rezultat. Boljitak je bila efikasnost, jer su igrači koristili malobrojne prilike.

Portugalac je prošle nedelje, posle poraza Beograđana u Nišu, zamenio na mestu šefa stručnog štaba Aleksandra Jankovića i već na prvoj utakmici napravio je nekoliko promena u timu, starter je prvi put bio Abiola Dauda, dok se Kadu Mendeš posle duže vremena našao u početnih 11. Ognjen Mudrinski je dobio šansu sa klupe, dok Aleksandar Pantić nije ni bio u protokolu za duel sa Kragujevčanima.

CZ - Radnički

CZ - Radnički | Foto: Marko Metlaš

Vrlo lošu sliku domaćina u prvom poluvremenu popravili su Kadu i Darko Lazović u drugom minutu produžetka prvog poluvremena.

Lazović je završio veći deo posla, predriblao je nekoliko igrača i taman kada je želeo da šutira, lopta mu je pobegla, na njegovu sreću, pravo na nogu Kaduu, koji ju je sa ivice kaznenog prostora smestio pod prečku.

Ni u drugom delu crveno-beli nisu briljirali, ali su pružili za nijansu bolju igru. Sve je bilo rešeno u 70. minutu, kada je Milijaš duplirao prednost Crvene zvezde.

Posle kornera, Uroš Spajić je bio najviši u skoku, nije zahvatio loptu onako kako je želeo, ona je, ipak, došla do kapitena crveno-belih, čiji je prvi udarac levom nogom izblokiran. Međutim, lopta mu se vratila, ovaj put probao je slabijom desnom nogom iz voleja i uspeo je. Snažan šut u bliži ugao gola Radničkog bio je neodbranjiv. Crveno-beli imali su dva peha na utakmici.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Spajić, Mikić, Mladenović, Garido, Milijaš, Milivojević (od 40' Ožegović), Kadu (od 83' Savićević), Lazović, Dauda (od 66' Mudrinski).

RADNIČKI 1923: Čančarević (od 73' Knežević), Fejsa (od 54' Spalević), Otašević, Bubanja, Petrović, Svojić, Beljić (od 80' Đuričković), Milošković, Mirić, Marić, Milovanović.

Luka Milivojević je vazdušnom duelu dobio udarac laktom u nos, pa je usled krvarenja morao da ustupi mesto Ognjenu Ožegoviću. U pitanju je fraktura nosne kosti. Milijaš je u jednom skoku pred kraj meča nezgodno pao na glavu, čak je u jednom trenutku ostao i bez sveti, pa je i on morao u svlačionicu.

I gosti su imali problema sa povredama igrača. Golman Ognjen Čančarević je kod drugog gola Zvezde udario glavom u stativu, tako da od 73. minuta za "đavole" branio Knažević.

Zvezda je smanjila prednost Partizana na osam bodova, s tim što crno-beli u nedelju igraju u Kuli meč 20. kola.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP