Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEKA NASTAVI OVAKO

Junajtedov dželat je dobar za Srbiju!

Autor: P. V. | 13.03.2013 - 14:56:00h | Komentara: 0

Ćunejta Čakira (36) smo upoznali na utakmici Mančester junajteda i Real Madrida, a evo malo detaljnijih informacija o njemu.

Rajan Gigs Ćunejt Čahir

Srbi ga ne pamte po lošem: Ćunejt Čakir | Foto: Beta AP

Turski arbitar koji će deliti pravdu na utakmici Hrvatske i Srbije 22. marta ima značku FIFA od 2006. godine, a postao je popularan nakon isključenja Nanija.

Prošle godine je sudio polufinale Lige šampiona između Barselone i Čelsija (2:2), a isključio je Džona Terija, međutim, Englezi su ipak prošli u finale.

Što se tiče deljenja pravde našim ekipama, Čakir se sa Srbima susreo samo dva puta: prvi put na utakmici Evropskog prvenstva za fudbalere do 19 godina protiv Francuske (2:5) 2007. godine i na EP za igrače do 21 godine, 2009. godine protiv Belorusije (0:0). Na meču protiv Francuske Čakir je isključio francuskog igrača u prvom poluvremenu, dosudio penal koji je iskoristio Miralem Sulejmani pri rezultatu 0:0. Iako smo poveli 2:0, na kraju smo pretrpeli pravi debakl - 2:5.

Ove sezone sudio je finale Svetskog prvenstva za klubove Korintijans - Čelsi, u kojem je igrao naš Branislav Ivanović. Njegovu oštrinu osetio je jedino Nemanja Matić, koji je dobio žuti karton na meču Lige šampiona između Benfike i Barselone, a bez opomene prošli su Neven Subotić (Real - Dortmund), Branislav Ivanović (Juventus - Čelsi) i Nemanja Vidić (Mančester - Real).

U turskom šampionatu, kada Robertu Prosinečkom u Kajzeriju sudi Čakir, oba puta je izgubio...

Zanimljivo je da je u duelu Dinama iz Zagreba i Maribora dosudio pet žutih hrvatskoj ekipi, a na susretu Akhisar - Elazig u Turskoj meč je prekinut zbog incidenata kada nije dosudio penal za domaće.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP