Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TUMBAKOVIĆ ŠOKIRAN TOLETOVOM IDEJOM

Kakvo crno rušenje? što ne sruše Krivi toranj u Pizi?

Autor: Petar Milovanović | 02.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 4

Revolucionarna ideja koju je predočio predsednik FSS-a Tomislav Karadžić, da bi stadione Crvene zvezde i Partizana trebalo srušiti ili prodati kako bi se od dela tih sredstava izgradio nacionalni stadion, u delu javnosti je dočekana kao potpuno neprihvatljiva stvar.

Iskopaće  vas Bili!!!

Iskopaće vas Bili!!! | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Prema Karadžićevom mišljenju, nacionalni stadion bi, osim što bi na njemu igrala reprezentacija, bio i zajednički dom večitih.
Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković u razgovoru za “Alo!” kaže da je iznenađen inicijativom koju je plasirao predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Ne da na simbole srpskog  fudbala: Tumbaković

Ne da na simbole srpskog fudbala: Tumbaković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Šekularac: Tole,  to je prava stvar!


Za razliku od Tumbakovića, legenda Crvene zvezde Dragoslav Šekularac je podržao ideju Tomislava Karadžića.
- To je dobar potez Fudbalskog saveza Srbije jer svaka nova izgradnja vredi. Dolaze nova vremena, ne možemo da živimo kao pre 50 godina, kada sam ja bio mlad. Moramo se zalagati za nove objekte, čak i po cenu da ostanemo bez simbola kao što su stadioni Zvezde i Partizana - rekao je Šeki, dodajući da bi mu bilo žao da dođe do rušenja “Marakane” za koju je emotivno vezan, ali da je tako nešto neminovno.

- Zatečen sam onim što čujem, iako Beogradu nedostaje stadion reprezentativnog kvaliteta. Veoma loš utisak na mene je ostavila priča o rušenju stadiona. Ko Karadžiću daje za pravo da tako nešto izjavi? Da li mu funkcija i autoritet koji poseduje dozvoljavaju da tako priča i javno prezentuje svoje ideje? Ako je tako, onda mu svaka čast - u šoku je bio Tumbaković.
Najtrofejniji trener u istoriji crno-belih nastavio je da obrazlaže zašto se protivi takvoj ideji.

- Kakvo crno rušenje, to ne dolazi u obzir! Ne vidim razlog za tako nešto... Pa ti stadioni su simboli dva najveća kluba, ne samo u Srbiji, već i na prostorima bivše Jugoslavije. Partizan i Crvena zvezda održavaju srpski fudbal. Čitavo to rivalstvo, dva stadiona koja su tako blizu, u tome je najveća draž. Da ne pričam o tome da je večiti derbi uvršćen među pet najboljih u Evropi - nastavlja priču sportski direktor Partizana.

Tumbaković se složio da je renoviranje nekadašnjeg JNA i “Marakane” neminovno kako bi crno-beli i crveno-beli mogli regularno da igraju evropske mečeve u narednim sezonama, a činjenica je da je UEFA podigla kontrolu objekata na daleko viši nivo.

- Renoviranje je svakako neophodno, ali opet mi nije jasno kako neko može da dođe na ideju da se ruše stadioni?! Dajte mi bar jedan primer u svetu. Zašto onda ne sruše Krivi toranj u Pizi ili katedralu u Kelnu ili Milanu? Zato što su to simboli koji treba da ostanu tu gde jesu. Mislim da sam bio dovoljno jasan - zaključio je Ljubiša Tumbaković.

„Marakana“

„Marakana“ | Foto: Aleksandar Dimitrijević

FK ZVEZDA: Imaćemo stav!


“Alo!” je stupio u kontakt i sa Nebojšom Čovićem, potpredsednikom Crvene zvezde, koji je na temu rušenja dva naša najveća stadiona rekao:
- To nije stvar nijednog pojedinca u Crvenoj zvezdi. Da se ne bismo delili na dobre i loše zvezdaše kao u prethodnom periodu, jedini pravi pristup je da tu ideju i inicijativu razmotrimo na upravnom odboru, koji će biti održan u ponedeljak od 18 časova. Posle toga ćemo izaći u javnost sa našim stavom - jasan je Čović.

Stadion JNA

Stadion JNA | Foto: Aleksandar Dimitrijević

FK PARTIZAN: Nemamo stav!


Zvaničan stav Partizana po pitanju Karadžićeve inicijative naš list je juče dobio od Darka Grubora, generalnog sekretara kluba.
- S obzirom na to da je pitanje stadiona i infrastrukture kompleksno i od strateškog značaja kako za fudbalski klub, tako i za ostale klubove JSD Partizan, a da s nama niko nije kontaktirao prilikom izrade tog predloga, FK Partizan nema zvaničan stav! O predlogu smo saznali iz medija, ali konačnu reč ima Skupština JSD Partizan, u čijem je i vlasništvu stadion u Humskoj.
 

Poslednji komentari
  • jadbg Vreme: 02.03.2013 08:38h

    Gospodin Karadžić može da ruši i gradi samo ono što je u njegovom vlasništvu.FK Partizan je davno mogao da reši pitanje izgradnje novog stadiona,ali trenutno nije vreme za tako nešto.Najlakše je napraviti nego je posle problem takav objekat održavati da bude ekonomski isplativ.Izgradnja novog stadiona će se dogoditi ali ne u organizaciji gospodina Karadžića nego kada to odluči FK Partizan.Tada će se napraviti nešto slično Zemunelu objektu kome se divi ceo svet.Zato stadion Partizana ostavite na miru ima ko će to adekvatno da reši.

  • dragan Vreme: 02.03.2013 10:18h

    Nemam prava da komentarisem jer ne zivim u Srbiji ali imamo toliko primera sta novi stadioni znace, novi Wembley, stadion Arsenala, Mancester Sitija, Bayerna PSZ Celsi i Liverpul mole godinama za dozvolu za nove stadione, Pa stadioni Zvezde i Partizana nigde u svetu ne bi prosli kao fudbalski, Cak ni novi olimpijski stadion u Londonu ne moze da prodje kod navijaca West Hama jednostavno nmije predvidjen za fudbal jednostavno postavljeni su novi standardi i i hteli mi ili ne ti standardi se moraju pratiti.

  • pfc Vreme: 03.03.2013 17:46h

    Tumba nije u pravu sto poredi nase stadione sa svetskim znamenitostima.Sustina je da se sve moze ako se hoce. FSS je u problemu jer nema nacionalni stadion sto je trend i uslov nastupa reprezentacije. A klubovi imaju problem sa zastareloscu stadiona. Obnova oba stadiona je pravo resenje.neka politika podrzi klupske projekte. To je najbolje.

  • mix Vreme: 03.03.2013 17:52h

    Neka FSS finansira projekte obnove oba stadiona sa povecanjem kapaciteta i jednog i drugog i neka pomogne da se dobiju dozvole za rekonstrukciju odnosno reizgradnju kao i pomogne u nalazenju investitora. Sveto trojstvo nije u fudbalu kao u religiji. Ne ide jer imamo oca (FSS), sina(PFC) i sv. duha (koji je cini mi se "ispario" zauvek!). A sin i duh ne slusaju Oca!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP