Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RAZGOVORI

Karadžić i Vokri sutra u sedištu FIFA

Autor: Tanjug | 09.01.2014 - 16:23:00h | Komentara: 0

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Tomislavom Karadžićem sastaće se sutra u sedištu Svetske fudbalske federacije u Cirihu sa čelnicima ove organizacije i predstavnicima kosovskog saveza.

Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: Marko Metlaš

Na drugom sastanku u poslednja dva i po meseca razgovaraće se o mogućnosti da kosovske selekcije dobiju "zeleno svetlo" za odigravanje prijateljskih utakmica.

Karadžić i prvi čovek kosovskog saveza Fadilj Vokri, u društvu predsednika FIFA Sepa Blatera, prvi put su razgovarali krajem oktobra, a sastanak je prema Karadžićevim rečima bio "uobičajen i da njihovi zahtevi neće biti prihvaćeni dok Ujedinjene nacije ne prime Kosovo".

Poslednji put o ovoj temi bilo je reči 6. decembra na sastanku Izvršnog komiteta FIFA u brazilskom gradu Salvador, ali nije doneta konkretna odluka.

- Tokom sastanka komiteta razgovarali smo o Kosovu. Odluka o tome da li će biti odigravanja prijateljskih mečeva biće doneta 10. januara sledeće godine - rekao je tada prvi čovek FIFA Sep Blater, koji je tokom posete Srbiji prošlog leta razgovarao sa premijerom Ivicom Dačićem i zamolio ga da pomogne kako bi se omogućilo mladim ljudima sa Kosova da igraju fudbal.

Izvršni komitet FIFA prošle godine dozvolio je prijateljske utakmice kosovskim klubovima i mladjim selekcijama protiv ekipa iz zemalja koje su ga priznale, ali bez korišćenja nacionalnih simbola.

Prošle nedelje bečki dnevnik Prese naveo je da kosovski savez očekuje od FIFA "zeleno svetlo", a prvi rival trebalo bi da bude Hrvatska, početkom marta u Prištini.

- U protekle dve godine, takozvani kosovski savez pokušava političkim, fudbalskim i ekonomskim pritiscima da se izbori za status. To im ne uspeva, ostali su bez prijema u FIFA i UEFA. FŠ insistira na poštovanju statuta evropske i svetske kuće fudbala. Radimo u koordinaciji sa vladom Srbije, ministarstvom za sport i omladinu, ministarstvom za spoljne poslove i ministarstvom za Kosovu i Metohiju - rekao je nedavno generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP