Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TOLE DOGODINE DEFINITIVNO NAPUŠTA SAVEZ

Karadžić odlazi pre isteka mandata!

Autor: B. S. S. | 08.07.2015 - 16:10:00h | Komentara: 1

Tole odlazi, i to bez borbe! Dugogodišnji predsednik FSS-a Tomislav Karadžić napustiće čelo srpske kuće fudbala, i to pre isteka mandata, koji traje do juna 2016. godine, saznaje „Alo!“. Prema informacijama do kojih su došli novinari našeg lista, Karadžić, koji je u fotelju seo 2008. godine, čak neće ni istaći novu kandidaturu, već će funkciju prepustiti kandidatu koji se bude pojavio na izbornoj skupštini.

Karadžić je  na mestu  predsednika  FSS-a od  2008. godine

Karadžić je na mestu predsednika FSS-a od 2008. godine | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Predsednički izbori u Savezu biće održani početkom naredne godine, i to nekoliko meseci pre isteka Toletove zvanične vladavine, a prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora iz FSS-a, Srbija će dogodine definitivno dobiti novu fudbalsku vladu.


Šta se dešava do 2016?


Kako „Alo!“ saznaje, do izborne skupštine će najverovatnije doći krajem januara ili početkom februara iduće godine, a do tada će biti održani izbori na svim nivoima, što znači da će biti održano više od 300 skupština, počev od opštinskih, pa sve do regionalnih saveza. Nakon toga će novoizabrani predstavnici fudbalske Srbije popuniti broj od 80 delegata koji će se okupiti početkom naredne godine i izabrati novo rukovodstvo FSS.

- Tomislav Karadžić, aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, sam će otići sa funkcije naredne godine. Neće se ni kandidovati na narednim izborima. Njegova odluka povezana je, između ostalog, i sa odlaskom generalnog sekretara Zorana Lakovića u UEFA - tvrdi naš dobro obavešteni izvor iz FSS-a.

Ispostaviće se tako da su domaće kladionice, koje su dale kvotu 1,33 da neuništivi Karadžić više neće biti na čelu FSS-a, potpuno u pravu. Takav bombastičan scenario uopšte nije iznenadio Zvezdana Terzića, Toletovog dugogodišnjeg protivnika i generalnog direktora Crvene zvezde. Podsetimo, Karadžić je upravo Terzića nasledio u najudobnijoj fotelji na Terazijama pre sedam i po godina.

Jedva čeka  da Tole ode: Zvezdan  Terzić

Jedva čeka da Tole ode: Zvezdan Terzić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
- Znao sam da se Karadžić neće ni kandidovati, to sam govorio i ranije - kratko je za „Alo!“ prokomentarisao Zvezdan Terzić i dodao da će klub sa „Marakane“ imati svog kandidata na izborima u FSS-u:

- Rekao sam i ponoviću. Crvena zvezda će sigurno imati svog kandidata na izborima za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali rano je još za priču o tome - završio je priču Terzić.

Jasno je da Srbiju očekuje dugo i toplo leto, nakon kojeg se, najverovatnije, početkom naredne godine očekuje da dobije novog predsednika i fudbalsku vladu.

Ćurković: Porodica možda utiče na Toletovu odluku

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić je u razgovoru za „Alo!“ poručio da će o njegovoj eventualnoj kandidaturi finalnu reč dati supruga Đina. Mnogi su u tome možda videli i dozu šale, ali ne i Ivan Ćurković, potpredsednik FSS-a i dugogodišnji Karadžićev saradnik.
- Tomislav Karadžić je čovek koji je vređan vrlo nisko, čak i u nekim novinama. Često bez ikakvog osnova. Vrlo je važno šta misli njegova porodica. On ima unuke, oni čitaju novine. Toj deci nije lako, oni ga smatraju idolom. I njegova supruga prati medije. Sve to može da utiče na njegovu odluku - izjavio je Ćurković za „Alo!“.

Orlovi

Orlovi | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Dobre stvari koje ostaju iza Toleta

- Kuća fudbala u Staroj Pazovi
- Finansijski stabilan savez
- Veliki uspesi mlađih selekcija, osvajanje SP 2015. i EP 2013.
- Plasman na SP u Južnoj Africi

Loše stvari koje ostaju iza Toleta

- Katastrofalan učinak A selekcije i propuštanje tri uzastopna velika takmičenja
- Propuštena prilika da Savez ostvari ogroman profit od plasmana na velike turnire
- Velike podele na relaciji Zvezda - Partizan
- Neregularno prvenstvo
- Očajno stanje u srpskim klubovima

Poslednji komentari
  • Posmatrač sa strane Vreme: 08.07.2015 17:01h

    Najzad! Da li će državne službe odmah peroveriti poslovanje tog tipa, kako bi, ako zatreba, bio strpan u ćorku. Plašim se da će, kao što je u to Srbiji uobičajeno, kada ode jdan mafijaš sa vlasti, na njegovo mesto obavezno dolazi drugi!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP