Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

REVOLUCIJA NA POMOLU

Karadžić: Srušiti "Marakanu" i "JNA" pa napraviti nacionalni stadion

Autor: P. M. | 01.03.2013 - 10:18:00h | Komentara: 29

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izašao je u javnost s revolucionarnom idejom kada je u pitanju izgradnja nacionalnog stadiona. Pakleni Toletov plan glasi: "Srušiti "Marakanu" i "JNA", kako bi se izgradio nacionalni stadion.

Tomislav Karadžić

Zar nisam genije: Tomislav Karadžić | Foto: Marko Metlaš

Činjenica je da Srbija vapi za nacionalnim stadionom na kojem bi reprezentacija, Crvena zvezda i Partizan igrali međunarodne mečeve, s obzirom da sadašnji objekti ne ispunjavaju uslove za utakmice tog ranga takmičenja. U opširnom intervjuu za "Žurnal" Karadžić je ponudio nekoliko ideja za izradnju nacionalnog stadiona, kako bi Srbija mogla da se kandiduje za jednog od organizatora Evropskog prvenstva 2020. godine koji će imati

nekoliko domaćina.

pokrivalice

"Marakana" | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Ti stadioni su neuslovni i traže ili ogromnu adaptaciju i rekonstrukciju ili potpuno novu izgradnju. S obzirom na brojna nerešena pitanja, posebno na privatizaciju klubova, vlasničku strukturu pojedinih objekata, mi iz Saveza smo sami krenuli u potragu za partnerima koji su u ovoj oblasti pokazali znanje i vrednosti gradeći stadione širom Evrope", započeo je Karadžić priču za "Žurnal", tokom koje je izneo ideju o pomirenju večitih rivala izgradnjom novog stadiona:

- Postoji više alternativa za takav projekat. Neke od njih smo već pomenuli. Jedna od ideja jeste i da se postojeći objekti Zvezde i Partizana prodaju zainteresovanim stranim kompanijama i da se na tim lokacijama izgradi određeni sadržaji koji bi poboljšali infrastrukturu Beograda. Lično mislim da te dve lokacije vrede najmanje 600 miliona evra. Bilo bi možda pametno razmišljati da se polovina tih sredstava vrati Zvezdi i Partizanu, proporcionalno vrednostima njihovih objekata, i da pet godina ne razmišljaju o finansijskoj konsolidaciji i radu. Da njihov posao bude okretanje svojim školama, a da ne prodaju igrače nego da prave timove za Evropu. A da polovina tih sredstava, što je oko 300 miliona, uz sredstva koja bi stigla kroz određene aranžmane te kompanije koja bi gradila stadion bude dovoljno da napravimo nacionalni stadion koji bi se recimo zvao 'Nacionalni stadion Beograd' ili 'Nacionalni stadion Srbija', po najboljim evropskim standardima sa svim mogućim sadržajima koji takvi objekti imaju" - poručuje Tole.

pokrivalice

Stadion Partizana

Na pitanje šta će biti sa stadionima Crvene zvezde i Partizana, znači li to da će oni biti srušeni, i da će umesto ta dva stadiona biti izgrađen jedan zajednički, Karadžić je odgovorio:

- Poenta je da se prodaju i pronađu modeli šta bi se radilo na tim lokacijama, normalno uz saglasnost države, a da se napravi nacionalni stadion na kome bi igrali Crvena zvezda, Partizan i reprezentacija - zaključio je Karadžić.
Poslednji komentari
  • tolle Vreme: 01.03.2013 11:16h

    Daj Boze da se ovakve budale vise ne radjaju

  • misko Vreme: 01.03.2013 11:38h

    Prodaj svoju kucu,majm*ne,nasu ostavi na miru,bre!!!!

  • Boris Vreme: 01.03.2013 11:40h

    Covek je potpuno u pravu! Zato nasa reprezentacija, a i Zvezda i Partizan igraju lose i nikako da udju u finale Kupa Sampiona npr. Sta ce tamo kad nemaju stadion. Zato momci lose igraju...Kapirate?

  • Zeks Vreme: 01.03.2013 11:44h

    Ne rusiti nista vec strpati doticnog gospodina u zatvor. Ova njegova izjava otkriva njegove ambicije koje su slicne ambicijama par tajkuna zeljnih investiranja sa malim ulogom I enormno vecim profitom. Da se ja pitam koliko se ne pitam, doticni gospodin bi odavno bio tamo gde mu je mesto, u buvari.. Srbiji ne moze da krene na dobro dok u njenim strukturama vladaju ovakvi.. Nazalost

  • duda Vreme: 01.03.2013 13:23h

    Kako bi bilo da se vratis tamo odakle si i dosao, da ostavis Marakanu na miru, nisi ti ni kap znoja za nju prolio, nije tebi srce igralo ni 79, ni 91. srusi svoju kucu dalje ruke od nase...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP