Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

OGLASIO SE I TOLE

Karadžić: Uspeh nije slučajan!

Autor: Beta | 20.06.2015 - 16:53:00h | Komentara: 0

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da je ponosan na omladinsku reprezentaciju, novog prvaka sveta, ali je i dodao da je siguran da će vrlo brzo doći dani kada će i A selekcija beležiti rezultate kojima će se svi ponositi.

I Sep Blater  se povukao,  samo se on  drži: Tomislav  Karadžić

Samo da ih ne dira: Tomislav Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

"Ovo je uspeh koji će biti teško ponoviti. Ništa lepše našem narodu 'zlatni momci' i stručni stab nisu mogli da podare od osvajanja prvog mesta. Ova titula je posebno značajna, jer je pobeđen veliki rival. Verovatno Brazil ima registrovanih igrača koliko Srbija ima stanovnika, ali kad imate sjajnu generaciju, kada znate šta hoćete, kada se borite do poslednje sekunde, onda i male zemlje dolaze do ovakvog uspeha", rekao je Karadžić za sajt FSS-a.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je danas titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu pobedila, posle produžetaka, Brazil sa 2:1.
"Kao svaki građanin Srbije ponosan sam. Želim svima da čestitam na velikom rezultatu koji, po meni, nije slučajan... Ogroman, mukotrpan rad, ulaganja godinama, izgradnja sportskog centra koji je verovatno i osnova za rezultate mlađih selekcija. Sve ovo pokazuje da nismo bacili novac, jer danas Srbija u ovim dvema selekcijama ima takav potencijal da sam siguran da će vrlo brzo i naša A reprezentacija beležiti rezultate na ponos zemlje. Ti dani dolaze", kazao je Karadžić.
Selektor A reprezentacije Radovan Ćurčić naveo je da je omladinska selekcija na Novom Zelandu napravila podvig.
"Ovo je pravi podvig. Svaka država na svetu sanja da bude šampion sveta u fudbalu... Ova ekipa pokazala je da je mentalno jaka, psihološki je štab sa Veljkom Paunovićem na čelu dobro radio. Ne sećam se da je neko uspeo da izađe iz četiri produžetka kao pobednik. Za mene je najjači utisak da su najbitniju i najtežu utakmicu odigrali najbolje", kazao je Ćurčić.
Mlada fudbalska repezentacija Srbije trenutno se takmiči na Evropskom prvenstvu u Češkoj, a Ćurčić se nada da će ih uspeh omladinaca posebno motivisati.
"Neće im biti lako, ali i ta generacija ima karakter", rekao je Ćurčić.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP