Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILOVAN ĐORIĆ ZAČUĐEN BLAGOM REAKCIJOM DISCIPLINSKE KOMISIJE FSS-A

Kazne za večite smešne!

Autor: M. Grujić | 15.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

U Srbiji ništa novo... Odluka Fudbalskog saveza Srbije da Partizan kazni sa dve, a Crvenu zvezdu jednom utakmicom bez prisustva publike, potvrdila je mišljenje javnosti da će Disciplinska komisija zakazati sa adekvatnim kaznama za večite rivale zbog divljanja navijača tokom 145. prvenstvenog derbija.

Oštar:  Milovan Đorić

Oštar: Milovan Đorić | Foto: Emil Čonkić

Huliganima pet godina zabrane ulaska na stadion!

Nacionalni savet za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama zatražio je od nadležnih državnih organa da identifikuju vinovnike i učesnike nereda i hitno ih privedu licu pravde.
„Nacionalni savet insistira da se višestrukim povratnicima među huliganima zabrani prisustvo na sportskim manifestacijama u narednih pet godina. Savet je formirao interresorni tim koji će u što kraćem periodu izvršiti analizu, usklađivanje, unapređenje i reviziju pravnih propisa za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama“, stoji u saopštenju.

Verovatno da se niko nije ni začudio nakon nove odluke FSS-a, kojom kao da je dato novo zeleno svetlo za huligane da nastave da rade ono u čemu su najbolji. Sa tim se slaže i fudbalski stručnjak Milovan Đorić.


- Apsolutno se slažem da su kazne smešne - bile su prve reči koje je Đorić izgovorio kada ga je pozvao reporter „Alo!“.

- Mislim da su kazne male i da tu nije ništa drastično, kako bi trebalo da bude. Koji je to put da večiti dobiju jednu ili dve utakmice bez publike?
Evidentno je da do sada te mere nisu pomogle, pa ne znam kako onda očekuju da navijači shvate poruku i prestanu da rade to što rade - poručio je Đorić.

Legendarni bek smatra da se hitno nešto mora promeniti jer novčane kazne kojima su večiti kažnjeni (Zvezda 500.000 dinara, Partizan milion), nisu dovoljno oštre.

Derbi

Derbi | Foto: Marko Metlaš


- Svi kažu: „Glupo je bez publike“, a ja kažem: „Glupo je ako publika radi to što radi“. Mislim da su te novčane kazne simbolične, a da su prave te da se zatvore stadioni, ali na duži period. Ko zna ko sve utiče na te ljude koji su u Disciplinskoj komisiji jer verujem da bi bilo ko izvan FSS-a rigoroznije kaznio večite rivale - rekao je Đorić, koga ne bi začudilo i da u „Disciplinskoj komisiji postoji određeni raskol“.

On se nada da će država ući u borbu sa huliganima kako bi se konačno rešio problem na stadionima.

- Prvo država treba da sredi problem huliganizma, pa tek onda možemo da očekujemo i reakciju FSS-a. Pročitao sam skoro da je nekim navijačima javljeno da beže, što znači da su povezani sa nekim državnim čelnicima. Ako je to istina, teško nama - zaključio je Đorić.

Pajović: O kaznama je problematično diskutovati

Predsednik Disciplinske komisije FSS-a Slobodan Pajović obrazložio je na koji su se način vodili on i njegove kolege kada su izricali kazne večitim rivalima.
- O kaznama je problematično diskutovati, mi delujemo u okvirima koji postoje. Znači, maksimalna kazna koju možemo da izreknemo je šest utakmica igranja bez publike, samim tim, da smo sada kaznili večite rivale drastičnije, onda ne bismo mogli da budemo rigorozniji u slučaju njihovog ponovnog prekršaja. U poslednjih godinu dana nije bilo sličnih problema, bilo je pirotehnike, ali svakako ne u ovolikoj meri - rekao je Pajović za „Alo!“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP