Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ILIJA PETKOVIĆ ODGOVORIO BIVŠEM FUDBALERU

Kežmane, ne čačkaj tamo gde me najviše boli!

Autor: P. Milovanović | 27.12.2014 - 12:11:00h | Komentara: 2

Autobiografija Mateje Kežmana „Samo mi Bog može suditi“ očekivano je uzdrmala fudbalsku Srbiju. Isplivao je na površinu „prljav veš“ iz prošlosti, a među prozvanima se našao i Ilija Petković, tadašnji selektor Srbije i Crne Gore.

Ne dira druge,  al‘ ne da na sebe:  Ilija Petković

Ne dira druge, al‘ ne da na sebe: Ilija Petković | Foto: Marko Metlaš

Kežman je upravo Petka označio kao glavnog krivca za debakl na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine, a kao prelomni momenat, kada su stvari krenule nizbrdo, naveo je odluku selektora da na spisak putnika za Mondijal uvrsti i sina Dušana, koji je u to vreme bio bez kluba.


- Već na pripremama brod je počeo da tone, a glavni udar bio je na kapetana. Selektora Petkovića. Sve je puklo kad je selektor pozvao sina u reprezentaciju. U kvalifikacijama je sve držao pod kontrolom, vukao je poteze koji su nas odveli u Nemačku, ali sada nismo imali selektora - glasio je jedan od citata iz Kežmanove autobiografije.

Kežman i ekipa su se  obrukali u Nemačkoj

Kežman i ekipa su se obrukali u Nemačkoj | Foto: Profimedia


U nameri da saznamo šta na pomenutu temu ima da poruči „optuženi“, pozvali smo Iliju Petkovića, koji je bez pogovora pristao da priča. Ipak, iskusni stručnjak nije želeo nije želeo da doliva ulje na vatru.

- Nijedna knjiga ne može da promeni utisak o njegovoj igri, ponašanju, karakteru... Koga on to sad stavlja u kontekst kritike? Mene? Tražiti u meni opravdanje za fudbalsku nemoć na Mondijalu u Nemačkoj je krajnje deplasirano. Svako od igrača koji su igrali neka dobro razmisli šta sam i kako mogao bolje da organizujem. Moj sin nije kriv ni za šta. On je možda napravio stres nacionalnom timu kada sam ga pozvao, ali na kraju nije bio akter Mondijala. Igrali su igrači koji su izneli kvalifikacije, a eto kako smo prošli - počinje Petković priču za „Alo!“.
Iskusni stručnjak zatim je javno pitao Kežmana, zbog čega mu doliva so na ranu koja još nije zarasla i koja će večito biti prisutna.

Mateja Kežman

Mateja Kežman | Foto: Profimedia


- Pre nego što je napisao knjigu, Kežman je trebalo sa nekim da se konsultuje šta bi trebalo da objavi. Ne razumem, zašto me neko posle skoro 10 godina čačka po nečemu što me najviše boli u životu. Nisam zaslužio da me prozove nijedan od tadašnjih reprezentativaca. Rekao sam da sam kriv, nisam se sakrio, ali nije u redu reći da je puklo zbog mene. To je njegov problem - razočaran je Ilija.
Petković je otkrio da će pročitati knjigu, da ne želi polemiku putem medija sa Kežmanom, ali da do nje ipak može doći...

- Ne zameram mu ništa. Bio je red da me pohvali, ne da me kudi. Ali, ako bude imao šta da kaže posle ovih moji reči, onda ću i te kako imati šta da dodam - završio je priču Ilija Petković.

Mateja je morao da ode


Kežman je u svojoj knjiz otkrio i da mu je naređeno da napusti tim pred poslednji meč na SP sa Obalom Slonovače. Hteo je da ostane, ali su mu poručili da zbog dodatnih troškova mora da spakuje kofere i napusti Nemačku. Petković o tome kaže.
- Lično sam mu rekao da mora da ode. Nije se tu radilo o finansijama, ma kakvi. Šta je 200 evra za tih par dana za Savez. Ne, rekao sam Kežmanu da ide jer je imao crveni karton i nije mogao da igra. Šta je on tu više imao da traži posle svega što nam se dogodil?! - konstatuje bivši selektor.

Poslednji komentari
  • Goran Vreme: 28.12.2014 00:27h

    Kežman je došao na SP kao deo ekipe i kao njen deo niko nije imao pravo da ga ponižava da napusti reprezentaciju pre završetka njenog učešća na SP bez obzira na crveni karton. A Petkoviću ide na čast što i posle 10 godina ne uviđa svoju grešku.

  • car Vreme: 28.12.2014 20:18h

    Petkovica sam cenio i kao fudbalera i kao selektora ,ali me cudi da ni dan danas ne uvidja da je pozivanjem sina u reprezentaciju sve pokvario.Narusio atmosferu,ponizio sina,a tek sad vidim da je pun sebe cim misli i posle deset godina da je u pravu, iako su ga svi osudili zbog tog njegovog poteza.Sin nije kriv,pa nije, ti si kriv Petkovicu i bar ucuti.Sta i dan danas ne sme niko nista da kaze protiv tebe,pa vise nisi ni fudbaler ni selektor, nemas cime da pretis!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP