Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BRANKO RUŽIĆ, POTPREDSEDNIK PARTIZANA, ZA ALO!:

Kimi ima političku
podršku, ali ovo
je nedopustivo!

Autor: Dražen Ostojić | 09.08.2013 - 10:22:00h | Komentara: 11

Dragan Đurić, prvi i najodgovorniji čovek Partizana, i juče nam je prodao foru i to dva puta: „Na sastanku sam, zovite me kasnije.“ Time je Đurić još jednom pokazao zašto su pravi navijači crno-belih uprkos osvojenih šest titula zaredom nezadovoljni, a oni najekstremniji postali šerifi u Humskoj 1.

Razgovaraćemo o svemu sa SNS-om: Branko Ružić

Branko Ružić nije hteo da otkrije koji to političari podržavaju navijače | Foto: Rajko Ristić

„Ne sme da se dešava da navijač preskače ogradu i ulazi na teren ili atletsku stazu, ali pošto neki navijači
koketiraju sa određenim
političarima - onda im
je sve dozvoljeno“

Ipak, onaj koji se uvek javlja na telefon, potpredsednik Branko Ružić i juče je bio dostupan za razgovor i tako donekle ublažio, ispostavilo se, lažno „čvrsto obećanje“ Biljane Obradović, nezvaničnog portparola, da će mediji još u sredu dobiti zvaničan odgovor iz kluba o incidentima posle meča Partizan - Ludogorec.

Kimi i Šćepović

Kimi je iskren navijač Partizana i verujem da s njim može da se priča kako se ovakve stvari više ne bi ponavljale Branko Ružić | Foto: Marko Metlaš

 

MUP ispituje otkud
Kimi na atletskoj stazi!

- MUP će ispitati da li je Miloš Radisavljević Kimi imao i neko odobrenje od uprave fudbalskog kluba Partizan da stoji na mestu na kom se nalazio, kao i sve okolnosti koje su dovele do tog slučaja - izjavio je državni sekretar MUP-a Vanja Vukić.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije, u čijoj je nadležnosti i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, koje bi, ako je ovo pravna država, trebalo da privede Miloša Radisavljevića Kimija što pre, objasnio nam je kako on lično gleda na dešavanja od utorka uveče.

- Sramno je to što se desilo. Takve stvari u budućnosti neće proći. Stav navijača mora da se poštuje, ali oni ne smeju sebi da daju ovlašćena da oni rešavaju neke probleme u klubu, odnosno da se postavljaju na funkcije nekih drugih ljudi - otresito će Ružić na početku razgovora za „Alo!“.

Kada smo ga pitali čija je greška što se Kimi našao na atletskoj stazi posle meča i što je skinuo kapitensku traku sa ruke Marka Šćepovića, ostao je nedorečen:
- Sigurno da nije normalno da navijači uleću u teren ili preskaču ogradu i silaze na stazu. Međutim, neki od njih koketiraju sa određenim političarima, pa im je očigledno sve dozvoljeno...

Pa i vi ste političar, kakav odnos imate sa navijačima Partizana i da li ih možete kontrolisati kroz razgovore?

- Imam dobar odnos sa „grobarima“ i treba razlikovati one iskrene, od navijača koji na tribini traže materijalnu egzistenciju. Mislim da Kimi iskreno voli Partizan i da sa njim može da se priča, kako do ovakvih situacija više ne bi dolazilo. Međutim, za one koji ne budu shvatili da je interes kluba iznad njihovih ličnih ciljeva - nikada neću imati razumevanja - zaključuje Ružić.

Miloš Radisavljević Kimi

Miloš Radisavljević Kimi i Marko Šćepović | Foto: Nebojša Marković

Kimi na informativnom razgovoru!

Fudbaler Partizana Marko Šćepović dao je u četvrtak izjavu policiji povodom događaja u Humskoj, kada mu je jedan od vođa navijača crno-belih
Miloš Radisavljević Kimi skinuo kapitensku traku, a informativni razgovor sa Radisavljevićem zakazan je za danas, piše "Politika" pozivajući se na izvore iz
Ministarstva unturašnjih poslova Srbije.

Posle razgovora sa obojicom učesnika događaja, rekao je izvor blizak istrazi, biće sastavljen izveštaj, koji će policija sa priloženim dokazima dostaviti nadležnom
tužilaštvu.

Policija će najverovatnije, čak i ako Šćepović ostane pri tvrdnji da je sam predao kapitensku traku Radisavljeviću i da ga ovaj ni na jedan način nije ugrozio, predložiti tužilaštvu pokretanje postupka protiv navijača, zbog neovlašćenog upada na sportski teren.

Policija ispred stadiona

Policija ispred stadiona | Foto: N. Marković

Sagovornik blizak istrazi napominje da elemenata za pokretanje postupka ima, jer se na video-snimku vidi kako Radisavljević ulazi na teren i skida kapitensku traku
fudbaleru.

Na pitanje zbog čega Radisavljević nije odmah uhapšen ako je već prekršio zakon, već je prisustvovao i konferenciji za novinare, u MUP kažu da će pokretanje postupka, prekršajnog ili krivičnog, protiv navijača i njegovo eventualno pritvaranje zavisiti isključivo od odluke nadležnog tužilaštva, navodi Politika.

Prema Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, neovlašćen ulazak na teren predstavlja prekršaj za koji se izriče kazna zatvora od 30 do 60 dana i novčana kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Sramota za kompletan fudbal u Srbiji!
Incident posle meča Partizan - Ludogorec očigledno je mnogo pogodio Ružića, koji je veliki navijač crno-belih.
- Trudimo se da od Partizana napravimo evropski klub sa dobrim rezultatima, a onda se desi ovako nešto. Sigurno da će informacije o incidentu doći i do Mišela Platinija u UEFA. Sramota je to i za Partizan i za ceo fudbal u Srbiji - iskreno će Ružić.

Poslednji komentari
  • slavko Vreme: 09.08.2013 11:58h

    Najveci kriminalci su u upravi Partizana zato niko i ne komentarise nista. Jad i beda od drzave.

  • dragan Vreme: 09.08.2013 13:14h

    5 godina zabrane u evropi za sve selekcije i timove i problem se resava...isto kao i sa englezima...

  • zoran Vreme: 09.08.2013 21:17h

    Samo drasticne kazne, kao za Juventus..vratiti ga u trecu ligu i takodje zabraniti svim selekcijama evropska takmicenja tri godine. I ove kvazi poliiticare izbaciti iz uparava. Sta glumi ovaj Ruzic? Pa i on je sramota za klub.

  • misho Vreme: 09.08.2013 21:24h

    ružiću samo u srbiji krimainalac može imati političku podršku I sprovoditi nekažnjeno nečiju prljavu politiku.jado jadni a što ne reče ime toga političara.očigledno da ne smeš jer I sam si pun putera.

  • Dugi Vreme: 09.08.2013 22:16h

    Baš mi je žao što moj Maribor ne igra sa lošim Partizanom, da ga odere ko vola u kupusu a ja ču jeb*t majčicu tom debelom krmetu KIMIJU... Ajde krme dodji bilo gde ako imaš imalo mudašca!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP