Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VERMEZOVIĆ O STANJU U PARTIZANU

"Ko je ovde radio ni pakao mu neće teško pasti"

Autor: P. V. | 03.05.2013 - 13:32:00h | Komentara: 1

Situacija u FK Partizan, prema bivšem treneru Vladimiru Vermezoviću, umnogome podseća na crni humor legendarnog filma “Maratonci trče počasni krug”. “Ko je ovde radio, ni pakao mu ne bi teško pao”, rekao je Vladimir Vermezović na oproštajnoj konferenciji na stadionu Partizana.

Ko je kriv?: Đurić VS  Tumbaković i Vermezović

Slika iz srećnih vremena: Đurić, Tumbaković, Vermezović | Foto: O. Bunić

Bio je to zaključak koji je sam po sebi objašnjenje za utisak koji je bivši trener Partitzana stekao tokom drugog mandata na klupi ekipe iz Humske.

"Dobio sam otkaz posle treninga i nisam stigao da se oprostim od igrača, jer nisam novom treneru Vuku Rašoviću želeo da remetim svlačionicu. On nije naivan, mora da bude dobar “plivač”, poželeo sam mu sreću. Nadam se da će imati bolju podršku od uprave, u boljim je odnosima sa predsednikom Draganom Đurićem nego što sam bio ja. Češće se viđaju, sede, piju kafu... Ja sam se dva puta na kafi video sa Đurićem i jednom na ručku. Inače, između mene i Rašovića su pokušali da poture klipove, da nas posvađaju, pričalo se da uništavam Teleoptik tako što mu uzimam igrače... Sve od toga nije tačno i želim mu puno sreće", rekao je Vermezović i dodao da je maltene sve vreme kružila priča o njegovoj smeni - posle poraza od AEL-a, Borca iz Čačka, derbija...
Vermezović se nadovezao da je protekla godina bila veoma teška za njega.
"Dakle, smenjivan sam konstantno, i nisam se najbolje osećao zbog toga. Naročito se to pominjalo posle odlaska sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića".

U poslovicama  je spas:  Vladimir  Vermezović

Vladimir Vermezović | Foto: M. Metlaš

Umesto da uprava premira igrače za pobedu u Novom Pazaru, to je učinio bivši trener.

"To sam bio spreman da uradim od svojih para, jer sam hteo da ih motivišem. Jeste da mi je novac ostao u džepu (0:0), ali bi bilo bolje da smo pobedili. Ne kažem da su kašnjenja plata razlog što smo sa plus 11 spali na plus dva, ali je činjenica da imamo finansijskih problema. Kapiten Saša Ilić mi je na gostovanju u Milanu rekao da nemaju novca ni za mini-bar, a kamo li za šoping koji sam predložio. Neki su odmah pokušali da me demantuju, da kažu da je sve laž. Ja sam samo preneo ono što su mi igrači rekli".
Konkretno, kao razlog smene Vermezoviću je naveden gubitak bodova i loša forma.
"Imao sam ugovor sa opcijom jedna plus jedna godina - jedan uslov je bio ukoliko igramo evropsko ligaško takmičenje i osvojimo titulu. U Evropi smo igrali, a realno je bilo i da dođem do titule. Međutim, rekli su mi da je u pitanju samo biznis, da nema ničeg ličnog. Sve se raspalo posle reprezentativnih obaveza, nije mi jasno kako. Da smo pobedili Hajduk u Kuli (1:1), tvrdim da ništa od ovoga se ne bi desilo".

Lazar Marković

Lazar Marković | Foto: A. Dimitrijević

Na kraju, na red je došao i Lazar Marković.

"Činjenica je da smo izgubili njegovim izostankom. Ne znam kolika bi bila prednost sada da je on bio sa nama. Možda bi bila plus 11, a možda i plus 15, ko zna", zaključio je Vermezović.
Poslednji komentari
  • igor Vreme: 03.05.2013 14:57h

    ajde bre bezi kako te nije sramota,sad si nasao da pricas? gde si bio do sada? mars i ne vracaj se vise nikada....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP