Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

STAV

Koga briga kako igramo ako pobeđujemo!

Autor: M. Grujić | 15.04.2013 - 07:22:00h | Komentara: 0

Saša Ilić, kapiten Partizana, pokazao je protiv Javora zašto je i u 35. godini nezamenljiv u timu srpskog šampiona. Plejmejker crno-belih golom sa bele tačke rešio je meč u Ivanjici (1:0), koji je vratio Partizan na pobednički kolosek uprkos lošoj igri. Ilić je bio svestan slabije partije njegovih saigrača, ali odbacuje priče da uz ovakvu igru neće moći da izdrže šampionsku trku sa Crvenom zvezdom.

„Parni  valjak“ gura ka novoj tituli: Saša Ilić

„Parni valjak“ gura ka novoj tituli: Saša Ilić | Foto: Miloš Cvetković

- Slažem se da nismo bili na nivou na kojem Partizan treba da bude, ima tu i problema psihološke prirode, ali je najbitnije da smo nakon tri negativna rezultata uzeli tri boda protiv teškog protivnika. Ne bi mi smetalo da igramo kao protiv Javora i da pobeđujemo. To je bolje nego da igramo dobro kao na proteklim mečevima, a da gubimo bodove. Naravno da bi bilo najbolje da se spoji da Partizan igra dobro i pobeđuje - započinje razgovor kapiten „parnog valjka“.


Proradiće i napadači!


Napad Partizana nije postigao gol u poslednjih 336 minuta, ali kapiten Partizana veruje da će sve uskoro doći na svoje mesto.
- Napadači su imali određene šanse u prethodnim mečevima, ali nisu imali sreće. Suština je da svi imamo isti interes, a to je da Partizan bude prvi, nebitno je ko će da igra i daje golove sve dok Partizan osvaja bodove. Napadači su nam mladi, davali su golove, ali su zastali, međutim, verujem da će sve ubrzo biti kako treba - kaže on.

Ilić smatra da su pred Partizanom bolji dani, koji će ga odvesti do šeste uzastopne titule.
- Nadam se da je ova utakmica prekretnica. Biće manje pritiska, manje priča, znamo svi šta je cilj i šta treba da učinimo da bismo sačuvali prednost koju imamo. Izgledaće sve mnogo bolje, mislim da ćemo drugačije pričati već posle Rada - poručio je iskusni vezista.

Vidljiva je želja kapitena Partizana da probudi saigrače iz letargije, ne libi se ni da kao najiskusniji podvikne, ali ne želi da to čini na način koji je svojstven treneru Mančester junajteda Aleksu Fergusonu, poznatom po „fen tretmanu“.

- Nikada se nisam bavio time. Svi igrači su se borili kako bismo prekinuli seriju. Nakon svih razgovora, mi smo se dogovorili i da kada nam ne ide snagom volje prebrodimo situaciju i tako je i bilo - zaključio je Ilić za kraj.

Posle tri kiksa,  fudbaleri Partizana  uzeli ceo plen  u Ivanjici

Posle tri kiksa, fudbaleri Partizana uzeli ceo plen u Ivanjici | Foto: Miloš Cvetković

Bobek i Vukotić su igrali u jačoj ligi!


Saša Ilić se golom u Ivanjici izjednačio na drugom mestu večne liste strelaca sa Momčilom Vukotićem, koji je postigao 113 prvenstvenih golova. Ispred njih je samo Stjepan Bobek sa 118 pogodaka i izvesno je da bi Ilić mogao do rekorda možda već i ove sezone.
- Ne opterećujem se tim stvarima, meni je cilj da budem šampion. Naravno, ne mogu da kažem da mi nije drago. S druge strane, nije mi za poređenje ovaj rekord jer su Moca Vukotić i Bobek igrali u vreme kada je liga bila mnogo jača - realan je i iskren bio Ilić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP