Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

IVAN GOLAC, SRPSKI STRUČNJAK, ZA ALO!:

KOSOVO ĆE IGRATI, FSS samo odugovlači!

Autor: P. vuković | 01.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Predstavnici nepriznatog fudbalskog saveza Kosova proteklih dana krenuli su u još jednu ofanzivu u pokušaju da uđu u najvažnije fudbalske organizacije na svetu, poput FIFA i UEFA.

Ivan Golac

Ivan Golac | Foto: Aleksandar Stanković

Srpski savez takođe vodi svoju bitku i za sada odoleva. Ivan Golac, srpski stručnjak, kao i uvek bez dlake na jeziku, izrazio je zabrinutost dokle će moći da se odoleva naletima iz južne srpske pokrajine.


- Nažalost, priča će se završiti kako bude želeo nečastivi. Ovi naši moraju da kažu nešto pro forme, ali ako je „neko tamo“ odlučio, ako je to borba koja se vodi decenijama, onda je to završena priča. Ne znam kako bi moglo da se spreči da Kosovo ne igra fudbal.
Mnogo toga i nema logike na našoj prelepoj planeti, za koju imam običaj da kažem da bi bila divna bez ljudi. Kako je krenulo, nije nemoguće da ubuduće i gradovi imaju svoje države i reprezentacije. Možda tako bude hteo Njujork, Amsterdam, Stokholm - rezignirano je rekao Golac za „Alo!“.

Po Golcu, jasno je i zbog čega velikim sportskim organizacijama odgovara da Kosovo bude novi član.

Za sada bez rešenja: Vokri, Blater i Karadžić

Za sada bez rešenja: Vokri, Blater i Karadžić | Foto: FoNet


- Nekada smo imali jednu reprezentaciju, sada imamo šest. Plaća se članstvo, pa onima koji vode te organizacije odgovara da imaju što više selekcija. Tu nema zdrave logike - kaže on.

Sadašnje rukovodstvo FSS-a neće moći da reši situaciju, pa će ostaviti vruć krompir naslednicima.

- Niti ljudi koji su sada na čelu FSS-a to mogu da reše, niti njihovi naslednici. To je viša igra, nema veze sa savezom. Tamo gde politika uđe, tu trava na raste. Setite se samo tragikomike kada su ušli pre neki dan na sajt FIFA i videli kakve će grupe da budu. Jednostavno, postoje siledžije i glavonje koje baš briga šta će svet da priča. Eto, sada bi bilo najbolje da na Balkanu imamo 30 reprezentacija - zaključio je Golac.

„Da ne prođemo kao u politici“


Fudbalski savez Srbije trpi velike pritiske da omogući nepriznatom savezu Kosova da igra međunarodne utakmice i javnosti nije poznato šta se sve dešava iza kulisa.
- Znamo kako smo prolazili u politici od devedesete naovamo. Svaki put smo davali mnogo više nego što je bila prethodna ponuda. Pravila igre u politici su licemerna, beskrupulozna, potpuno operisana od osećanja za pravdu, jednakost. Ali, bojim se samo da i u fudbalu tako ne prođemo - rekao je Golac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP