Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZAPOSLENI U ZVEZDI ODRŽALI JEDNOČASOVNI ŠTRAJK

Kriza!

Autor: P. Vuković - M. Grujić | 26.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Crvenoj zvezdi preti kolaps u petak, ukoliko uprava ne bude isplatila septembarsku platu zaposlenima u klubu! Iako se juče nije igrala utakmica, na „Marakani“ je bilo baš živo, pošto je Radna zajednica održala jednočasovni štrajk upozorenja, a onda su svoje zahteve prosledili novinarima. Kažu, duguju im se zarade za prethodnih pet meseci, ne računajući februar, koji je na izmaku.

Nezadovoljni  radnici,  juče na  „Marakani“

Nezadovoljni radnici, juče na „Marakani“ | Foto: RAS

- Želimo da ukažemo rukovodiocima da i mi postojimo, jer ih baš briga za nas. Više od godinu su u klubu, a ništa nisu uradili po pitanju dugova. Pristali smo na revizije ugovora, prosek nam je 18.000 dinara (ostatak do 22.000 ide za Sindikat), a od tih para često dajemo i za prevoz do posla. Zato, tražimo da do kraja februara dobijemo novac za septembar, a do kraja marta i sve do decembra - poručili su članovi novog sindikata zaposlenih koje su predstavljali Danijel Đorđević, Goran Rajković i Igor Marina.


„Uplašili su se da nećemo dati ručak igračima”


U vreme kada je bio na snazi jednočasnovni štrajk upozorenja, lako je moglo da se desi da fudbaleri Zvezde ostanu bez ručka, ali je kuhinja ipak radila.
- Pojedinci su se uplašili da igračima nećemo dati ručak, ali to nije naš manir - rekao je jedan od radnika iz hotela.

Među nezadovoljnima ima radnika iz klupskog hotela kraj „Marakane“, zatim, tu su zaposleni na održavanju terena, kafe kuvarice, čistačice, finansijski sektor, administrativci, predstavnici omladinske škole. Njih je juče bilo oko 50, od ukupno 122 zaposlena u klubu.

- Ne može niko više da voli Zvezdu od mene. Imam dva sina koji nisu propustili utakmicu na „Marakani“. Jeste da je kriza, ali nema tih para za koje bih prešao u drugi klub da radim isti posao.

„Teško je živeti sa 18.000  dinara, još ako kasne”:  Goran  Rajković, jedan od zaposlenih

„Teško je živeti sa 18.000 dinara, još ako kasne”: Goran Rajković, jedan od zaposlenih | Foto: RAS

Pet godina plate nisu redovne, ali nigde ne idem. Rekli su nam, kome se ne sviđa, može da ide. A, zašto da odem? Pošteno radim svoj posao, očekujem da za to budem plaćen - rekao je Goran Rajković, inače, hotelski radnik.

Njegove reči najbolje ilustruju u kako teškoj materijalnoj situaciji se nalazi.
- Teško je živeti sa 18.000 dinara, još ako kasne... Nedavno, banka je tražila da mi popisuju stvari jer ne mogu da otplatim kredit. U vreme kada sam ga uzeo, primao sam redovno platu, a sada? Ne samo što me banka juri, već i Elektrodistribucija, Infostan... Pucam po svim šavovima - dodao je Rajković.
U najgorem scenariju, ukoliko uprava ne nađe pare do petka, biće održan celodnevni štrajk, a nakon toga preti potpuna obustava rada.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP