Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LUDILO

Krvavi Milvol!

Autor: V. Nestorović | 15.04.2013 - 07:28:00h | Komentara: 0

„Niko nas ne voli i baš nas briga”, poznata je pesma navijača Milvola, a u subotu su pristalice kluba iz jugoistočnog Londona još jednom potvrdile da je Engleska ujedno kolevka fudbala, ali i huliganizma.

„Niko  nas ne voli  i baš nas briga”,  poznata je pesma navijača Milvola

„Niko nas ne voli i baš nas briga”, poznata je pesma navijača Milvola | Foto: Reuters

Milvol je zaustavljen u polufinalu FA kupa od strane Vigana (0:2), a na tribinama „Vemblija” bilo je daleko žešće nego na terenu, jer su se pomenuti huligani prvo potukli između sebe, da bi onda usledio i obračun sa policijom. Kako kaže jedan od svedoka, sve je počelo kada je jedan pijani navijač oborio dete sa sedišta.


- Oborio je dete i odbio da se izvini. Otac tog dečaka je reagovao, umešali su se i njihovi prijatelji i nastao je haos. Taman kada se nakon pola sata situacija smirila, uletela je policija i tek onda su se stvari zakuvale - prepričao je jedan od navijača.

Predstavnici FS Engleske najavili su oštre kazne protiv onih koji su učestvovali u obračunu sa policijom (uhapšeno je 11 osoba), a jedna od mera koje će im biti izrečene jeste doživotna zabrana posećivanja fudbalskih utakmica.

Zadržao policijsku kapu kao suvenir

Zadržao policijsku kapu kao suvenir


Inače, navijači Milvola su poznati po nasilnoj istoriji, pa je tako zabeleženo da su prvi incident izazvali septembra 1906. godine, kada su se potukli sa pristalicama Vest Hema, a 1965. godine bacili su i ručnu bombu na teren na meču sa Brentfordom, ali se srećom ispostavilo da je granata lažna.
Tokom godina redovno su se sukobljavali sa policijom, kao i navijačima protivničkih ekipa, a 2002. godine u masovnoj tuči sa pripadnicima organa reda uspeli su da smeste u bolnicu 47 policajaca, dok je i 24 konja lakše i teže povređeno. Pre poslednjeg okršaja na “Vembliju”, u januaru ove godine, pogodili su linijskog sudiju flašom u glavu u susretu sa Aston Vilom.

Divljanje navijača širom Evrope!


Neverovatno je šta se sve dešavalo proteklog vikenda na fudbalskim terenima širom Evrope. Pored Engleske, problema je bilo u BIH, Rumuniji, Grčkoj i na Kosmetu. Na meču Sarajeva i Leotara domaći navijači su političkim parolama provocirali goste, derbi Rapida i Steaue obeležili su navijači dva tima, dok je utakmica AEK - Pantrakikos prekinuta zbog upada domaćih navijača na teren. Opšta tuča zabeležena je na utakmici kosovskih prvoligaša, Podujeva i Prištine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP