Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NAVIJAČI TOTENHEMA NAJAVLJUJU MIROLJUBIVO GOSTOVANJE U BEOGRADU

Kul, „grobari“, ne dolazimo da se bijemo!

Autor: M. Zdravković | 18.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Huliganizam, nekada najprepoznatljiviji produkt engleskog fudbala, više nije u modi. Pretvaranje ove igre u industriju za pravljenje novca uslovilo je da tamošnji navijači batale, uz pank, nekada najpopularniju subkulturu i posvete se isključivo praćenju svog fudbalskog kluba po svetu. Naravno, ima i među običnim navijačima izgrednika, a koliko ih je među Totenhemovima, videćemo večeras, kada “pevci” budu gostovali u Humskoj, protiv Partizana u okviru Lige Evrope (19.00).

Grobari

Grobari | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Iako ih je proteklih nedelja nekoliko naših navijačkih “glava” isprozivalo na njihovom forumu, čak su koristili i niske uvrede, pre svega prema jevrejskom poreklu većine navijača “sparsa”, navijači Totenhema, koji spadaju u mirnije u Engleskoj, poručuju da ih incidenti u srpskoj prestonici danas ne zanimaju.


- Ljudi, idem u Beograd, biće to jedno novo iskustvo. Kažu da Srbi imaju jeftino pivo i dobre ženske. Imam prijatelja tamo koji će nam obezbediti fini pab. Već me je upozorio da se ne kačimo sa lokalnom ekipom, ali za to nema razloga. U klubu su nam, uz kartu, već dali mapu Beograda sa “crnim tačkama” - objašnjavao je putem Tvitera izvesni Stiv Volš, zvani Gambo.
U komentarima ih mnogi zemljaci savetuju da ponesu u Beograd “punu ratnu opremu”...

- Stalno neka vriska i frka ni oko čega. I oko našeg gostovanja u Moskvi prošle sezone se stvarala tenzija nekoliko dana ranije, ali bio sam tamo i nismo imali niti jedan jedini problem - napisao je Tom, još jedan od Totenhemovih tviteraša.

Jedan deo fanova “pevaca” sleteo je kasno sinoć na Aerodrom “Nikola Tesla”, jeftinijim letom “Viz era”, koji ih je koštao oko 90 funti (13.000 dinara) po čoveku.

„Pevce“ će bodriti  1.419 Engleza

„Pevce“ će bodriti 1.419 Engleza | Foto: Profimedia

Huligani Totenhema su „jids armi”!


Kao i svaki engleski klub, i Totenhem ima svoju huligansku ekipu, koja prati tim. Reputacija joj više nije top na Ostrvu, iako su “jids armi” nekada bili sasvim dobra huliganska banda. Naziv “jids” (izvedeno od reči “jidiš”) nose po imenu kojim su se nazivali Jevreji u delu Londona, gde je smešten gro pristalica “pevaca”. Iako im je čak i Premijer liga zabranila da skandiraju sami sebi “jids armi”, ovi momci ne prestaju sa ponosnim isticanjem svog jevrejskog porekla, na svim utakmicama Totenhema.

Upoznali teren:  Fudbaleri Totenhema  na treningu sinoć

Upoznali teren: Fudbaleri Totenhema na treningu sinoć | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Englezi trenirali u Humskoj

Fudbalska ekspedicija Totenhema doletela je juče u popodnevnim časovima na Aerodrom “Nikola Tesla” čarter letom iz Londona, a sinoć je održala i trening na stadionu u Humskoj. Ipak, do zvezda iz redova engleskog premijerligaša bilo je nemoguće doći.
Popularni “pevci”, predvođeni trenerom Maurisijom Poketinom, te zvezdama Lenonom, Lamelom i Brazilcem Paulinjom, izašli su na VIP izlaz i direktno su uleteli u autobus, tako da nije bilo šanse da im se priđe. Bili su pod budnim okom srpske policije, a na kraju su ih do jednog novobeogradskog hotela pratila dva policijska vozila.
Ostaje nejasno zbog čega su fudbaleri Totenhema izašli na VIP izlaz, kada gotovo svi klubovi i reprezentacije po dolasku u srpsku prestonicu idu na glavni izlaz.

Poslednji komentari
  • Milos Vreme: 18.09.2014 12:25h

    Glodari znaju da napadaju samo kada su naoruzani i deset puta brojniji od protivnika.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP