Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

OTVORIO DUŠU

Kuzma: Siniša, ja nisam desetka, već zadnji vezni!

Autor: P. Milovanović | 28.10.2012 - 00:27:00h | Komentara: 0

Dolaskom Siniše Mihajlovića na selektorsku funkciju pojedincima je svanulo, dok su neki standardni reprezentativci, poput Zdravka Kuzmanovića, preko noći izgubili mesto.

Kuzmanović i Ivanović iz srećnih dana

Kuzmanović i Ivanović iz srećnih dana | Foto: A. Dimitrijević

Vezista Štutgarta bio je standardan kod Klementea, Antića i Pižona, upisao je 46 mečeva za „orlove“, mnogi su ga videli kao naslednika Dejana Stankovića, ali je onda Miha rešio da ga precrta uz obrazloženje da ga ne vidi kao zadnjeg veznog, već kao polušpica, a na toj poziciji već ima Tadića i Đuričića.


U intervjuu za „Alo!“, Kuzma je otkrio kako mu je bilo nakon što je saznao da se njegovo ime nije našlo na spisku za kvalifikacione mečeve s Belgijom i Makedonijom, na kojima smo na kraju doživeli fijasko.

- Bio sam potpuno iznenađen jer smatram da igrom i kvalitetom zaslužujem mesto u reprezentaciji - počeo je priču Kuzmanović.

Vojnik Srbije: Zdravko Kuzmanović

Vojnik Srbije: Zdravko Kuzmanović | Foto: Marko Metlaš

Na startu kvalifikacija za Mondijal nije vas bilo zbog povrede, sigurno ste očekivali da ćete posle oporavka ponovo biti među „orlovima“?
- Pokidao sam prednju ložu u septembru, što me je udaljilo mesec dana s terena. Naporno sam trenirao, išao na terapiju i potpuno sam se oporavio, ali poziv nije usledio. Iznervirao sam se, ali sam kao profesionalac morao da se pomirim s tim. Selektor je taj koji odlučuje.


„Žao mi je Subotića“
Nije tajna da se odlično slažete s Nevenom Subotićem kada se okupi reprezentacija, a eto, i on je izgubio mesto otkako je došao Mihajlović. Da li vas to čudi?
- Subotić je standardan u Dortmundu, vrhunski je štoper i pravi profesionalac, svi su mogli da vide kako je doktorski odigrao protiv Reala. Žao mi je što ne igra, ali selektor se pita ko će biti deo tima - konstatuje Kuzma.

Mihajlović je odluku da vas ne pozove obrazložio time da niste zadnji, već ofanzivni vezni... Složićete se da je to čudno?
- Ko me je gledao i ko me prati, zna da celog života igram zadnjeg veznog. To je moja pozicija, na kojoj najviše mogu da doprinesem ekipi. Iskreno, ne vidim sebe iza špica, samim tim ne želim da konkurišem za desetku Srbije. Selektor tako misli, ja se ne slažem s tim i to je to.

To zvuči kao da ste rekli zbogom Srbiji?
- Selektor je taj koji odlučuje i koji bira koga će da zove. Ja sam samo rekao da je moja pozicija zadnji vezni.

Kada je reč o klubu, neprestano se šuška da napuštate Štutgart i da se selite u Italiju. Ima li istine u tome?
- Odbio sam da produžim saradnju s klubom, a ugovor mi ističe u junu 2013, tako da ću već u januaru početi da tražim novi klub. Potrudiću se da to bude Italija, to je za mene obećana zemlja - završio je razgovor Kuzmanović.

„Matematički, možemo u Brazil“
Na pitanje da li posle dva vezana poraza Srbija može do Mondijala u Brazilu 2014, vezista „švaba“ je odgovorio:
- Teška je situacija, ali ne treba gubiti veru. Sve dok matematika kaže da možemo, verujem u uspeh nacionalnog tima. Računica je prosta, moramo da pobedimo Hrvate u Zagrebu ili Belgiju u Briselu - kaže Kuzma.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP