Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RUSKI MENADŽER OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE O NAČINU POSLOVANJA U SRPSKOM FUDBALU

Lazara je mafija odvela u Benfiku!

Autor: Ekipa Alo! | 26.01.2015 - 14:00:00h | Komentara: 0

Šta se to dogodilo sa dugo najavljivanim transferom Lazara Markovića u Čelsi? Kako je jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera posle Partizana u leto 2013. na kraju ipak završio u Lisabonu, a kasnije i u Liverpulu? Možda nam odgovor na ovu misteriju stiže iz Rusije!

Markec najbolje  zna da li ruski  menadžer priča istinu  oko njegovog odlaska  iz Partizana

Markec najbolje zna da li ruski menadžer priča istinu oko njegovog odlaska iz Partizana | Foto: Profimedia

Sećate se kako je londonski klub plaćao lečenje Markecu, tada igraču crno-belih, u Engleskoj. Tih dana je Čačanin čak i večerao sa pojedinim fudbalerima “plavaca” i već je bio viđen na “Stamford Bridžu”, ali se čitav posao izjalovio. Zašto i kako, otkrio je jedan od ruskih menadžera u opširnom intervjuu za tamošnji ogranak „Euro sporta“.


Pregovarači nedostupni
za komentar


U želji da ispitamo čitav slučaj, redakcija “Alo!” je tokom dana pokušavala da stupi u kontakt sa svim ljudima koji su mogli da posreduju u prodaji Lazara Markovića u inostranstvo. Nedostupni na telefone poznate redakciji redom su bili - menadžer Fali Ramadani, fudbaler Lazar Marković i njegov otac Negoslav, kao i bivši predsednik Partizana Dragan Đurić.

Neimenovani fudblaski agent je, naime, izjavio da se lično uverio pre nekoliko godina u “postojanje ozbiljne fudbalske mafije u Srbiji”, i to u trenutku kada je pokušao da posreduje u transferu Lazara Markovića iz Partizana u Čelsi.
- Bavio sam se Lazarom kada je imao 16 godina. Lud dečak. Susreo sam se sa njim i njegovim ocem u Beogradu. Čelsi je nudio za njega devet miliona evra, a ako bi došlo do transfera, poslali bi ga prvo u Vitese na pozajmicu. Ali, u Srbiji postoji veoma ozbiljna mafija koja radi sa fudbalerima. Njihovo sedište se nalazi u Berlinu, i policija sada traga za njima. Ime agenta nisam zapamtio, zapisano mi je u notesu. Sa njim sam razgovarao i, ukratko, transfer nije uspeo - otkrio je ovaj agent.

Sagledavajući ove navode, kao i činjenicu o geografskoj lokaciji koju je spomenuo, pretpostavlja se da je sagovornik „Euro sporta“ mislio na čuvenog agenta Falija Ramadanija, zastupnika Lazara Markovića i vlasnika agencije “Lijan Sport”. Zaista, sedište njegove firme je upravo u Berlinu. Sam Ramadani nije nikada krio da je upravo on menadžer Lazara Markovića i čovek koji mu je omogućio transfere u Benfiku i Liverpul.

Sagovornik „Euro sporta“ ispričao je i kako je Partizan pravio dilove s Ramadanijem, a spomenuo je i, istina ne imenom, doskorašnjeg predsednika crno-belih Dragana Đurića.

- Kako oni prodaju fudbalere? Dovode mlade igrače od 15-17 godina u omladinski pogon Partizana, a zatim ih preprodaju u inostranstvo. Da li se radi o dobrim ili lošim fudbalerima, nije im važno, bitno je da su njihovi agenti povezani sa predsednikom. Svi novi fudbaleri koji dođu u klub, potpisuju ugovor još i sa tim menadžerom. Ova kompanija je bliska Benfiki, gde su Markovića na kraju i poslali - napomenuo je menadžer.

Inače, u pomenutom intervjuu, ovaj ruski menadžer (bivši fudbalski reprezentativac SSSR-a) ispričao je i koliko je težak menadžerski biznis, kako je zbog posla gubio prijatelje i klijente, i koliki je rizik baviti se posredovanjem u prodaji fudbalera. Osim Lazara Markovića, nije spominjao druge srpske fudbalere, ali je pričao i o načinu na koji je učestvovao u transferima Edina Džeka i Dijega Forlana.

Nove optužbe stižu sa prostora bivšeg  Sovjetskog Saveza:  Fali Ramadani

Nove optužbe stižu sa prostora bivšeg Sovjetskog Saveza: Fali Ramadani | Foto: Marko Metlaš

Albanac iz Tetova drži skoro sve!


Fali Ramadani, vlasnik menadžerske agencije „Lijan sport“, ne voli da se eksponira u javnosti, iako ga godinama unazad optužuju da sasvim lepo živi od prodaje Partizanove dece. Vremenom, ovaj Albanac rodom iz Tetova je proširio interes i u komšiluku, pa danas „drži“ i nekoliko najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde, kao recimo Luku Jovića.
Zapravo, sa pomoćnicima iz Srbije i sa Balkana, zastupa gotovo sve najbolje i najtalentovanije igrače sa ovih prostora, a menadžer je i mnogim poznatim evropskim fudbalerima kao što su Marko Marin, Valon Behrami, Haris Seferović, Zvjezdan Misimović...
U periodu dok je Siniša Mihajlović bio selektor optuživali su ga da mu upravo Fali Ramadani sastavlja tim.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP