Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CIAO VUJKE

Legendarni trener ispraćen uz tamburaše

Autor: Tanjug | 30.04.2014 - 17:30:00h | Komentara: 0

Legendarni srpski fudbaler i trener Vujadin Boškov sahranjen je danas na mesnom groblju u Begeču, nadomak Novog sada, a po ličnoj želji, ispraćen je uz muziku tamburaša koji su svirali njegove dve omiljene pesme: "Kad sam bio mlađan lovac" i "Tiho noći".

Jelena Boškov

Poslednji ispraćaj: Jelena Boškov

Ujedno, u čast Vujadina Boškova članovi lovačkog društva "Fazan" iz Begeča, čiji je on bio član ispalili su dva počasna plotuna.

Butragenjo

Tomislav Karadžić, Emilio Butragenjo, Dragoslav Šekularac

 
Na sahrani su prisisustvovali mnogobrojni funkcioneri na čelu sa predsednicima Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem i Crne Gore Dejanom Savićevićem, delegacija madridskog Reala predvođena Emiliom Butragenjom i Hoze Antoniom Kamačom, sin bivšeg predsednika Sampdorije Andree Mantovanija, Enriko, grupa navijača kluba iz Đenove, rukovodstvo i bivši i sadašnji igrači Vojvodine, delegacija Fudbalskog saveza Hrvatske, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i drugi.

Siniša Mihajlovic

Siniša Mihajlović sa Jelenom Boškov

 
Od legendarnog igrača i trenera oprostili su se i Dragan DŽajić, Momčilo Vukotić, Ilija Petković, Slobodan Santrač, Dušan Savić, Vladimir Petrović Pižon, Zoran Filipovic, Siniša Mihajlović, Miroslav Tanjga, Albert Nađ i Srećko Katanec.

Prethodno je na Veterniku u sportskom centru, koji nosi ime Vujadina Boškova održana komemoracija, na kojoj je između ostalog pročitano i pismo predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jozef Sep Blater.

Vujke

Navijači su ga obožavali gde god da je radio

Boškov je preminuo u nedelju u Novom Sadu u 83. godini, posle duge i teške bolesti.


Rođen u Begeču 16. maja 1931. godine, za fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 57 utakmica i bio je izuzetno cenjeni trener mnogih domaćih i inostranih klubova i selektor državne reprezentacije.
Igračku karijeru Boškov je počeo je u novosadskoj Vojvodini, za koju je nastupao od 1946. do 1960. godine, a potom je branio boje italijanske Sampdorije (1961-62) i švajcarskog Jang Bojsa (1962-64), gde je počeo da se bavi trenerskim poslom.

Izrastao je u stručnjaka svetskog glasa. Tokom bogate karijere vodio je sedam godina Vojvodinu i brojne klubove iz Holandije, Španije, Italije i Švajcarske, među kojima i slavni Real Madrid (1979 - 82), Fejenord (1976-78), Romu (1992 - 93), Napoli (1994 - 96) i u dva navrata Sampdoriju.

Bio je šampion Jugoslavije i Španije, a sa Sampdorijom je osvojio Kup pobednika kupova 1990. godine.

Na klupi reprezentacije Jugoslavije Boškov je sedeo u tri navrata (1971-73, 1999-2000) i 2001. u tročlanoj komisiji.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP