Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FUDBALER FIORENTINE RAZREŠIO NEDOUMICU

Ljajić: Ako moram da pevam himnu, neću se vratiti!

Autor: Tanjug | 30.03.2013 - 13:54:00h | Komentara: 7

Fudbaler italijanske Fiorentine Adem Ljajić rekao je danas da se neće vratiti u reprezentaciju Srbije, ako je i dalje pevanje himne uslov za igranje u nacionalnom timu.

Adem Ljajić

Adem Ljajić | Foto: rotahaber.com

Ljajić nije član reprezentacije od maja prošle godine i prijateljskog duela sa Španijom kada ga je selektor Siniša Mihajlović odstranio iz tima jer nije pevao himnu, uprkos potpisanom kodeksu ponašanja.

"Potpisao sam ugovor sa Mihajlovićem, ali nisam ga dobro pročitao. Srbiju čine i Muslimani. Igrao sam 10 godina u mnogim reprezentativnim selekcijama i niko mi nikada nije tražio da pevam himnu. Ako je to uslov za igranje u reprezentaciji, onda se ja neću vratiti", rekao je Ljajić za "Gazeta delo Sport".

Ljajić se osvrnuo i na prošlogodišnji sukoba sa bivšim trenerom Fiorentine Deliom Rosijem, kada je delovalo da će napustiti stadion "Artemio Franki".

"Moram da se zahvalim saigračima koji su potvrdili da nisam uvredio Rosija. To je bio najtužniji trenutak u mom životu, mislio sam da ću napustiti Firencu, jer je klub planirao da me proda. Ne želim da imam reputaciju razmaženog momka, pogotovo jer sam sa 13 godina napustio dom i otišao u Beograd", rekao je 21. godišnji fudbaler.

Ljajić je dodao da je sada zadovoljan i da bi voleo da na kraju sezone produži ugovor sa Fiorentinom.

"U Italiju sam došao posle samo dve sezone u srpskom fudbalu, gde se manje pažnje posvećuje taktici. Sada znam kako da igram, trener Vićenco Montela veruje u mene, što utiče na moje samopouzdanje. Promenio sam i način razmišljanja. Ranije, kada nisam igrao, bio sam bezvoljan na treninzima. Sada se uvek trudim maksimalno", zaključio je Ljajić.

On je u dosadašnjem delu sezone odigrao 24 utakmice za Fiorentinu i postigao šest golova, dok je za reprezentaciju Srbije zabeležio sedam nastupa.
Poslednji komentari
  • Milos Vreme: 30.03.2013 15:16h

    Igrati za reprezentaciju Srbije treba biti cast svakom nasem fudbaleru, isto tako himnu treba da peva svaki clan reprezentacije (bez obzira na nacionalnu pripadnost) zbog postovanja zemlje za koju igra! Dok te osnovne stvari ne pocnu da se primenjuju nece biti ni prave reprezentacije! Svaki igrac kome to ne odgovara treba biti udaljen iz tima pa makar bio i najbolji na svetu...

  • Dragan Vreme: 31.03.2013 00:31h

    Idi igraj gde hoces.... Siroko ti polje....

  • indijanac Vreme: 31.03.2013 07:02h

    Ovi Sinisini puleni odlicno pevaju himnu ali ne mogu loptu da dobace do protivnickog gola a ni ja ne pevam himnu jer mi se nesvidja ali je postujem je,

  • Mikis Vreme: 31.03.2013 09:29h

    Koliko znamo Musliman je veroispovest a ne nacionalnost. Postoje Srbi (građani Srbije) Pravoslavne veroispovesti, Muhamedanske veroispovesti i Katoličke veroispovesti. Dečko ako ti se ne sviđa da živiš u Srbiji i ne smatraš je za svoju otačbinu, šta tražuš u njoj. Kako vam nije smetalo da pevate ''Hej sloveni''. Po toj logici stvari ne postoji Slovenski narod Muhamedanske veroispovesti. Srbija je slobodna zemlja pa jedna od datih sloboda je da živiš gde hoćeš, prema tome široko ti polje. Samo nemoj na zalasku karijere da dođeš ovde i tražiš nešto jer bi ti ja oduzeo svu imovinu u Srbiji i dao je onima koji je vole i ginu za nju.

  • Mikis Vreme: 31.03.2013 09:47h

    Dečko pitaj Ozila koji je Turčin a Nemački reprezentativac da li ne peva himnu Nemačke.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP