Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

O PREDSTOJEĆOJ "VRTEŠCI” U FSS-U

Ljupko Petrović: Deki ne može bez Toleta!

Autor: P. Milovanović | 07.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Opasno se primakao dan kada će Tomislav Karadžić „razdužiti opremu“ i povući se s mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a u javnosti je već kreirana slika da će u vruću fotelju na Terazijama uskočiti Dejan Stanković.

Ljupko Petrović

Ljupko Petrović | Foto: Marko Metlaš

Naravno, ima i onih koji smatraju da Deki kao početnik nema kapacitet i moć da srpski fudbal izvuče iz blata. Ljupko Petrović, legendarni fudbalski stručnjak koji je Crvenu zvezdu vodio do krova Evrope 1991. godine, u razgovoru za „Alo!” je ponudio zanimljivo rešenje kada je u pitanju predstojeća „vrteška“ u FSS-u.


Miha bi dao pet miliona evra
da odemo u Brazil!


Sinoć je u Brazilu održan žreb za predstojeće Svetsko prvenstvo, a stara je vest da će Srbija Mondijal pratiti samo na televiziji. Nakon što nas je zavio u crno, Mihajlović je trenerski posao nastavio u Italiji, a Petrović o toj temi kaže:
- Budite sigurni da bi Miha dao svojih pet miliona evra samo da smo otišli na Svetsko prvenstvo. Imao je neke ideje, koje su se pokazale kao prave tek na kraju.

- Ne možemo se osloniti isključivo na mladost jer ćemo ponovo sebi postavljati pitanje da li smo pogrešili, kao što je to bio slučaj s imenovanjem Siniše Mihajlovića na mesto selektora, nakon čega se on opredelio da drastično podmladi tim, a znate šta se dogodilo - bile su Ljupkove uvodne reči.

Petrović je zatim objasnio da to ne znači da ima nešto protiv Stankovića. Naprotiv, Ljupko pozdravlja ideju da Deki bude Karadžićev naslednik.
- Vidim Karadžića i Stankovića u tandemu, to bi bilo najbolje. Karadžić je neko ko je prošao sito i rešeto, dok je Stanković mlad i neiskusan u toj vrsti posla. Jednostavno, ne znam koliko je u ovom momentu dobro dovoditi nekog ko se prvi put sreće s tako odgovornom funkcijom.

Čeka ga lavovska  borba: Dejan  Stanković, budući  predsednik FSS-a

Čeka ga lavovska borba: Dejan Stanković, budući predsednik FSS-a | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Zato, Stankovića treba pripremiti i obučiti za predsednika FSS-a. Najnormalnija stvar bi bila da njih dvojica rade zajedno. Da Stanković stasa uz Karadžića. U drugim zemljama je normalno da predsednik uz sebe ima mlađeg naslednika kojeg će da obuči - smatra Ljupko.

Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: Beta

 
Dok mnogi javno kritikuju Karadžića i upiru prstom u njega, optužujući ga da je glavni krivac za loše stanje u srpskom fudbalu i da zbog toga mora da ode, Petrović se ne slaže s tim.
- Nikada se krivica ne može svaljivati na jednog ili dva čoveka. Sigurno je da bi bilo bolje da smo izborili plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu. Mada, Savez i ovako dosta dobro funkcioniše, nema neku specijalnu krizu. Sve štima. Treba iz svega da izvučemo pouke i da budemo lukavi u budućnosti - zaključuje Petrović.

Dragan Đurić: Ne plašim se da će Deki da otme titulu Partizanu!

Dejan Stanković, rekorder po broju odigranih mečeva za nacionalni tim i čovek koji za sada figurira kao jedini kandidat za naslednika Tomislava Karadžića na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije, posetio je juče Crvenu zvezdu i Partizan. Deki je obavio razgovore s predsednicima večitih, Draganom Džajićem i Draganom Đurićem, a tema je, naravno, bila njegova kandidatura, što je u razgovoru za „Alo!” potvrdio prvi čovek crno-belih.
- Tačno je, posetio nas je Dejan Stanković i to je korektno s njegove strane. Pričali smo o mogućnosti da se kandiduje za mesto predsednika FS Srbije, što ja podržavam. Što se tiče Fudbalskog kluba Partizan, videćemo kad za to dođe vreme - izjavio je Đurić, predsednik šestostrukog uzastopnog prvaka Srbije.
Na pitanje da li ga plaši to što bi partizanovca Karadžića mogao da zameni zvezdaš Stanković i to što bi crno-beli navijači u slučaju da Zvezda osvoji titulu mogli da pričaju da je to zbog Dekija, Đurić je odgovorio:
- Naravno da se ne plašim toga! To mogu da pričaju samo ljudi koji se ne razumeju u fudbal. Zna se da predsednik ne odlučuje o tome ko će biti prvak, već igrači na terenu - zaključio je Đurić.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP