Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

IGOR DULJAJ ZA ALO! O PREBOGATOM UKRAJINSKOM TAJKUNU:

Ma, briga Ahmetova za Vojvodinu!

Autor: M. Zdravković | 27.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Verovatno da od Igora Duljaja (35), nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, nema čoveka koji bolje poznaje ukrajinskog milijardera Rinata Ahmetova, biznismena koji je, navodno, zainteresovan da kupi FK Vojvodinu.

Igor Duljaj je radio za Ahmetova

Igor Duljaj je radio za Ahmetova

Bivši fudbaler Partizana nosio je dres Šahtjora iz Donjecka punih šest godina i gazda mu je bio upravo ukrajinski tajkun za koga se pretpostavlja da je težak čak 6,6 milijardi dolara. Da, milijardi... Cela priča jeste atraktivna, zvuči egzotično, ali Duljaj smatra da se sama nagađanja graniče sa naučnom fantastikom.

Kralj čelika je samo  pusti san Novosađana:  Rinat Ahmetov

Kralj čelika je samo pusti san Novosađana: Rinat Ahmetov


- Za Rinata Ahmetova postoji samo jedan klub na ovom svetu, a to je Šahtjor. Nema šanse da postane vlasnik nijednog drugog tima u Evropi u skorije vreme, a verujem i da mu dolazak u srpski fudbal i preuzimanje nekog kluba odavde nikada u životu nisu pali na pamet, čak ni u šali - ističe Duljaj u razgovoru za „Alo!“.

- Zašto tako lako odbacujete tu mogućnost?
- Zato što pouzdano znam da su mu nudili i mnogo veće i bogatije klubove u Evropi, i da ih je on sve odbio! Bili su u priči ekonomski mnogo isplativiji klubovi od Vojvodine, pa se Ahmetov, ipak, nije usudio da ih kupi. Uvek je ostao uz svoj Šahtjor, jer je patriota i više od svega voli taj klub.

- Dobro, zar ne može čovek da ima nekoliko ljubavi u životu?
- U njegovom slučaju izgleda da ne može! Šahtjor mu je sve na ovom svetu, a najbolji dokaz za to je činjenica da je održao klub u životu, čak i u trenutnoj ratnoj situaciji, kada je morao da ga preseli iz Donjecka u Kijev. Šahtjor i dalje živi, i verujte da nije Rinata takvog kakav je, sigurno bi se raspao do sada.

- Jeste li se skoro videli sa njim?
- Poslednji put smo se sreli prošle godine, negde u ovo doba. Pozdravljamo se preko Srne, koji je kapiten i često u ime igrača komunicira s njim. Ahmetov je zauzet, ima čovek veliki biznis, ali brine o Šahtjoru, u kojem je sve pod konac. Baš zato ne verujem da bi ikada došao u srpski fudbal, jer ga tako nešto ne zanima - zaključuje Igor Duljaj.

Ministar  Udovičić

Ministar Udovičić | Foto: Mitar Mitrović

Udovičić: Bitno je i ko želi da kupi klub!


Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, nije želeo direktno da komentariše navodno interesovanje ukrajinskog tajkuna Rinata Ahmetova za ulaganje u FK Vojvodina, što bi kasnije dovelo i do, možda, kupovine kluba, ali je za „Alo!“ izjavio da će se i te kako voditi računa ko su potencijalne gazde u sportskim klubovima.
- O nagađanjima ne želim da pričam, ali je sigurno da će Vlada voditi računa i o tome koje osobe neće moći da učestvuju u privatizaciji kad do nje bude došlo. To sigurno. Interes sporta mora da bude na prvom mestu, a želja svih je da se ne menja namena nijednog sportskog objekta - rekao je ministar Udovičić.
 

Mirčea Lučesku

Mirčea Lučesku | Foto: Profimedia

Lučesku mi pomaže da postanem trener!


Duljaj je prošle godine okončao igračku karijeru. Trenutno je nastanjen u Kijevu, gde u Šahtjoru pokušava da ispeče trenerski zanat.
- Šahtjor je sada izmešten u prestonicu Ukrajine. Klub se zbog rata iselio iz Donjecka, ali i dalje funkcionišemo normalno. Pokušavam da naučim trenerski posao. Nigde ne žurim, kao u školi, idem iz razreda u razred, a trenutno radim kao asistent u mladom timu Šahtjora. Trudim se svakoga dana da naučim nešto novo, a u trenerskom sazrevanju mi dosta pomažu Portugalac Migel Kardozo, koji je direktor omladinske akademije, i Mirčea Lučesku, legendarni trener prvog tima - otkriva Duljaj.

Poslednji komentari
  • Vlada Rolovic Vreme: 27.02.2015 11:54h

    Ima jedan koji ga bolje zna, Miodrag Kostic je njegov dugogodisnji partner i deca su im se zabavljala a mozda su jos zajedno.

  • CIRINELA Vreme: 27.02.2015 17:17h

    Kad nema teme onda se napise dezinformacija pa onda demant i tako u krug. Ya novinara koji je objavio da je neko zainteresovan sta reci nego neozbiljni skriboman.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP