Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SKANDAL

Ma kakav Mesi, Dačić i Krkobabić su zakon!

Autor: V. Nestorović | 11.11.2012 - 23:56:00h | Komentara: 5

Sprdnja bez presedana. Skandal zbog koga bi srpski fudbal mogao da se ponovo nađe na udaru FIFA...

Peva himnu za medalju:  Ivica Dačić

Peva himnu za medalju: Ivica Dačić

Umesto da našim profesionalnim fudbalerima predstavlja čast to što ih FIFA i FIFpro pita za mišljenje u tradicionalnoj anketi - „Ko je najbolji igrač sveta?“ i „Koga biste svrstali u idealan tim sveta za 2012. godinu?“, mnogi naši predstavnici su, misleći da su beskrajno duhoviti, na glasačkim listićima dopisivali - Jovan Krkobabić, Ivica Dačić, Brus Li, Čak Noris!

Mirko Poledica

Mirko Poledica

 

U Francuskoj za igrače koji nisu u sindikatu misle da su budale

- U Francuskoj je predsednik Sindikata fudbalera, pre nego što je preuzeo UEFA, bio Mišel Platini. Tamo je 99,6 odsto igrača učlanjeno i za one koji nisu misle da su budale. Zamislite kada su me pre izvesnog vremena zvali iz Pariza kako bih ja kontaktirao sa srpskim igračima koji igraju u njihovoj ligi, jer nisu bili učlanjeni u Sindikat - kaže Poledica.

Zbog svega, Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ koji je imao zadatak da među igračima srpskih klubova sprovede ovu anketu, namerava da podnese ostavku na ovu funkciju.

- Bili smo u svim klubovima s listićima za glasanje za ovu prestižnu nagradu, gde smo našim fudbalerima preporučivali da glasaju za Baneta Ivanovića ili Aleksandra Kolarova jer, kad se uzme u obzir da se Vidić, zahvaljujući upravo glasovima iz Srbije (567 ukupno i 80 više od najbližeg konkurenta), našao u idealnom timu za 2011. godinu, očekivali smo da će fudbaleri ovo shvatiti ozbiljno. Kada smo videli odgovore, bili smo šokirani jer su momci glasali za Ivicu Dačića, Jovana Krkobabića, Brusa Lija, Čaka Norisa...

Spreman da uđe u  drugom poluvremenu i  ostavi srce na terenu:  Jovan Krkobabić

Spreman da uđe u drugom poluvremenu i ostavi srce na terenu: Jovan Krkobabić

Blago je reći da me je sve to razočaralo. Posle svega ću najverovatnije podneti ostavku. Neka neko drugi ubuduće potura leđa za prava srpskih fudbalera. Meni je dosta - kaže Poledica i dodaje da je jedini način da ostane na funkciji to da se sa spiska članova FIFPro izbriše određen broj naših fudbalera.

O tome zašto je većina naših igrača bojkotovalo tradicionalno glasanje, Poledica kaže:
- Zaista ne znam. Ma nije samo u tome problem, oni izgleda uživaju u tome da im neko duguje pare, da ih maltretira... Moji saradnici i ja smo u celu priču oko Sindikata ušli kako bismo pomogli fudbalerima, ne iz lične koristi, i prethodnih godina zastupali smo preko 100 igrača i svi su oni naplatili svoja potraživanja. Otvorili smo vrata UEFA, FIFA, evropskog parlamenta. I sad sve to ispada uzalud. Pa nisam ja idiot, zašto bih se borio za nečija prava ako on to ne žele. Zar da mi neko razbije glavu iza nekog ćoška?
Našim fudbalerima je mnogo da plaćaju mesečnu članarinu od 600 dinara, radije će uplatiti pet tiketa u kladionici, a mi im od tih para organizujemo besplatno pravno zastupanje, organizovanje kampova i još mnogo drugih stvari. Samo 15 odsto igrača je platilo članarinu, ostalima očigledno nije do toga stalo.
Kada smo neke molili da dođu u naše prostorije kako bi ih slikali kada glasaju za idealan tim, svi su nas oduvali, jer, bože moj, nemaju oni vremena. Recimo, Ronaldo i Mesi, oni mogu da stignu da promovišu idealan tim FIFA i da se slikaju, a naši fudbaleri ne mogu. Šta više da vam kažem.

Ne cene ga srpski  igrači: Lionel Mesi

Ne cene ga srpski igrači: Lionel Mesi

Tim sveta u izboru FIFA i FIFPro za 2011.

Iker Kasiljas (Real Madrid), Dani Alveš (Barselona), Đerar Pike (Barselona), Serhio Ramos (Real Madrid), Nemanja Vidić (Mančester junajted) - Andres Inijesta (Barselona), Ćabi Alonso (Real Madrid), Ćavi Ernandez (Barselona) - Lionel Mesi (Barselona), Kristijano Ronaldo (Real Madrid) i Vejn Runi (Mančester junajted).

Poslednji komentari
  • Aleksao Vreme: 12.11.2012 00:57h

    A gde su Pirlo i Drogba,Falkao???

  • beli Vreme: 12.11.2012 08:35h

    Šta očekivati od ,uglavnom, nepismenih,nevaspitanih i uobraženih momaka(čast izuzecima)kojima su roditelji(uglavnom)u životu bukvalno sve kupili.Kada bi igrali fudbal i ponašali se približno onome kakvi su na splavovima,raznim klubovima i jurcanju sponzoruša ,gde bi srpskom fudbalu bio kraj.Pod hitno smeniti rukovodstvo svih organa FSS,svih klubova i početi sa stvaranjem novih vrednosti,prvo u društvu a onda u fudbalu.

  • bgcafffe Vreme: 12.11.2012 11:50h

    opet je ZVEZDAŠ među najboljima ! A da, tu ne odlučuje Tole i kompanija ! :)))))

  • Nusknvp Vreme: 12.11.2012 14:14h

    I oni pricaju o sporrtskom savezu srbije, sramota da ih je kaznjavaju partizan da igra bez publike a one iz sandzaka nekaznjavaju bruka breeeee oni muslimani su najgori a i savez nam je lopovsko udruzenje koj su oni djavo da kaznjavaju partizan.....

  • nedjo Vreme: 12.11.2012 17:05h

    a na djosu zaboravili

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP