Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BARSELONA DOČEKUJE ATLETIKO U FINALU PRIMERE (18)

Madridsko srce na katalonske milione!

Autor: M. Zdravković | 17.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Barselona i Atletiko igraju večeras na „Nou kampu“ (18 časova, Sport klub) veliko finale Primere. U direktnom duelu, u jednom meču, odlučiće o novom prvaku Španije.

Mesi će  voditi veliku  borbu  večeras sa  „jorgandžijama“

Mesi će voditi veliku borbu večeras sa „jorgandžijama“ | Foto: Profimedia

Za Madriđane, koji su poslednji put bili prvaci 1996, kada ih je trenirao Radomir Antić, ovo je prvo od dva velika finala, jer naredne subote u Lisabonu igraju sa Realom meč za evropsku krunu. Svašta je Atletiko preturio preko glave u proteklih 18 godina, ispadao je čak i u drugu ligu, pa je jasno zašto sjajna ekipa Dijega Simeonea želi da obraduje svoje navijače trofejima.


Atletiku i remi donosi
titulu prvaka Španije!


Atletiko ima tri boda više na tabeli, pa mu je i remi dovoljan za 10. titulu šampiona Španije. Barsi, s druge strane, samo pobeda donosi trofej, jer će u tom slučaju imati bolji međusobni skor.

- Imamo istorijsku šansu. Ponosni smo, jer smo u tu poziciju dospeli velikom strašću koju smo uložili. Mnogi ljudi širom planete žele našu pobedu večeras. Žele pobedu Atletika, koji nema skupe zvezde, ali ima karkter, srce i borbenost. Moramo da nastavimo kao i do sada, da odigramo muški i pametno, da pokažemo konstantnost i samopouzdanje - ističe kapiten Madriđana Gabi.

Katalonci najavljuju ofanzivu od starta. Žele da rano postignu gol i otvore „jorganžije“, iskusni vezista Ćavi Ernandez najavljuje pobedu.

Pobednik nosi sve

Pobednik nosi sve | Foto: Profimedia


- Mislili smo da smo izgubili šampionsku trku, ali se ovakve stvari dešavaju u fudbalu. Sve je u našim rukama. Radi se o jedinstvenoj utakmici i nisam siguran da će se ovakva situacija ikada više ponoviti u španskom fudbalu - poručuje kapiten Barselone.

Zanimljivo, iako pobedi Atletiko večeras i osvoji titulu šampiona, Herardo Martino će dobiti otkaz u Barseloni.

Na stadionu 100.000 Katalonaca!


Oko 100.000 gledalaca očekuje se večeras na „Nou kampu“, a katalonski „Sport“ juče je otkrio i koreografiju koju su u klubu pripremili za ovaj meč. Naime, svaki posetilac dobiće pre utakmice po jedan komad najlona, koji će podići pre prvog zvižduka. Tako će čitav stadion biti ofarban u boje Barselone i katalonske zastave, a parola, koju će ispisati na centralnoj tribini glasi:
- Mi smo Barsa!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP