Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MARKO NICOVIĆ TUMAČI PIR HULIGANA NA „MARAKANI”:

Mafija poručuje: Zvezda nije na prodaju!

Autor: Ekipa Alo! | 16.10.2013 - 13:28:00h | Komentara: 0

Poznati policijski ekspert Marko Nicović poslednji izgred huligana na parkingu „Marakane”, na kome je polupano desetak automobila fudbalera Crvene zvezde, zapravo vidi kao čin ismevanja navijača državi, a da su igrači tu samo kolateralna šteta.

Marko Nicović

Marko Nicović | Foto: Željko Šafar

 

„Igrači su samo
kolateralna šteta. Navijači,
zapravo, žele da spreče
privatizaciju klubova, jer bi
time izgubili svu vlast”,
kaže Nicović za „Alo!”

Naš sagovornik smatra da je fudbal odavno zarobljen u raljama mafije, koja je u ovaj sport ušla još devedesetih, kako kaže, preko Arkana, Sokolovića, Stojčića, Rođe Đorđevića...
- Navijači ovim razbijanjem stakala poručuju vrhu države: „Nemojte da vam je palo na pamet da prodajete Crvenu zvezdu nekom strancu. Ovaj klub je naš!” Razlozi za takvu opstrukciuju su prosti - navijači bi time izgubili svu vlast nad klubom pošto bi ih gazda rasterao i doveo svoje obezbeđenje, pa bi svi oni ostali bez privilegija na koje su ih razne uprave navikle - kaže Nicović za „Alo!”.

Član svetske asocijacije šefova policija pretpostavlja da posle ovoga možemo da očekujemo mnogo teže napade na ljude koji se bave fudbalom.

- Šta je sledeće? Plašim se da bi vrlo lako moglo da dođe do kidnapovanja pojedinih članova uprave i držanje u gepeku sve dok navijači ne dobiju garanciju da se odustaje najavljene privatizacije srpskih klubova. Mafija uvek podiže lestvicu pritisaka... - dodaje naš sagovornik.

Huligan FK Crvena Zvezda

Nicović smatra da policija, koja radi svoj posao, vrlo lako može da ustanovi identitet počinilaca ovog poslednjeg vandalskog čina na parkingu kod upravne zgrade Sportskog društva Crvena zvezda, ali on ujedno ističe da je skeptičan po tom pitanju zbog svih prethodnih iskustava vezanih za domaći fudbal.
- Jedina smo država na svetu u kojoj je ubijeno pet predsednika klubova i jedan generalni sekeratar. I? Ništa nismo saznali o tome. Navijači, kriminal, kladionice, trgovanje ljudskim mesom, to jest igračima, kod nas će još dugo postojati u onom najgorem obliku jer država nema snage da se izbori sa svim tim stvarima. Samo, zbog takvog stanja će nas kazniti Evropska zajednica - zaključuje Marko Nicović.
 

STRADALA SIROTINJA!

Štetovnik

* Kliknite za uvećanje 

U svakom automobilu pronađen po jedan šampon, kao aluzija na kuknjavu igrača da ga ne dobijaju od kluba. Oštećena su vozila uglavnom rezervista crveno-belih

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su u noći između ponedeljka i utorka šampone koji su im nedostajali u svlačionici, ali će ih mnogo skupo platiti!
Naime, nepoznati počinioci polupali su stakla na automobilima igrača crveno-belih, uglavnom rezervista, da bi im na sedištima posle incidenta ostavili po jedan primerak šampona, kao poruku da igrajući za ovaj tim nemaju pravo da kukaju javno, čak i kada im je teško, jer ne mogu da plate kiriju ili ostvare pravo na socijalno i zdravstveno osiguranje.

Razbijeni automobili na Marakani

 
Stradala je uglavnom sirotinja. Oni najveći “igrači” sa najboljim ugovorima, poput Nenada Milijaša ili Miloša Ninkovića, svoje automobile drže kod kuće dok su na pripremama, a iako je novinarima juče bio zabranjen prilaz parkingu, uočljivo je bilo da su oštećeni automobili rezervnih golmana Miloša Vesića i Marka Trkulje, defanzivca Ljube Nenadića, pridošlice iz Partizana Milana Jokića, kao i mladog veziste Vukana Savićevića.

Ceo svet pisao o bruci
Crvene zvezde!

Mnogi svetski mediji preneli su juče informaciju da je devet automobila fudbalera Crvene zvezde demolirano, čime su prvotimci nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta dospeli u žižu internacionalne javnosti. Čak do Južne Amerike se pročulo da su u Srbiji huligani ušli neopaženo na klupski parking i demolirali igračima automobile.

Ko je učinio ovaj vandalski čin, pokazaće istraga MUP-a, čija je forenzička ekipa juče tokom celog prepodneva vršila uviđaj na najvećem srpskom stadionu. Ipak, neverovatno zvuči podatak da niko od čelnika kluba, ni predsednik Dragan Džajić, a ni potpredsednici Čović i Kokeza, nisu želeli da se oglase juče i prokomentarišu napad huligana na svoje fudbalere. Generalni sekretar crveno-belih Miodrag Zečević, koji je jedini bio na stadionu u vreme kada je došla policija, poručio je preko klupskog portparola da ne želi da komentariše ništa dok se istraga ne okonča.

Razbijeni automobili na Marakani

 
Iz izvora bliskih istrazi saznajemo i da su pripadnici MUP-a saslušali čuvara na pomoćnom terenu “Marakane”, koji im je rekao da ništa nije video, a ni čuo u noći kada se napad huligana dogodio. Istražitelji su skinuli snimke sa kamera za video-nadzor, koji se i dalje pregledaju. Ne zna se za sada ni čime su huligani polomili stakla na automobilima.


Kada je reč o bezbednosnim kamerama, spomenimo još i to da one pokrivaju dva ulaza na pomoćne terene “Marakane”, ali ne i sam parking, na kojem su se nalazili polupani automobili fudbalera Zvezde.

Incident nije uplašio Miloša Ninkovića:

 

Nisu nam navijači izlupali automobile! 

Miloš Ninković

Miloš Ninković | Foto: A. Dimitrijević

Miloš Ninković, vezista Crvene zvezde, poručuje da je razbijanje stakala na automobilima njegovih saigrača velika sramota za klub.

„Slupajte i moja kola ako će nam to doneti titulu!”
- Ne osećam strah, možda neki drugi osećaju. Od dolaska nisam imao nijedan problem sa navijačima, ali ako je to način da se uzme titula, evo, ja ću odmah da im kažem koji je moj automobil. Neka ga razbiju, ja ću biti srećan - istakao je Nine.

- Svakom navijaču Zvezde koji pročita ono pismo treba da bude teško, a ono što je mene najviše pogodilo je da se cela javnost hvata za šampone. Lakše je uhvatiti se za to da pojedini igrači Zvezde nemaju za šampon, a ne za to da treneri nemaju ugovore i knjižice i da ne mogu da odvedu dete kod lekara - rekao je Ninković za B92.


Iskusni fudbaler veruje da iza napada ne stoje navijači crveno-belih.


- Ne mislim da javnost ne vidi šta smo mi tim pismom hteli da kažemo. Mi smo hteli samo da svima jasno stavimo do znanja da nemamo podršku uprave. Navijači su upravi isto rekli kao i mi, a onda smo mi to ponovili i posle tih reči polupali su nam kola. Mislim da to naši navijači nisu uradili - tvrdi Ninković.


Nekadašnji reprezentativac Srbije ponavlja da će uprkos svemu igrači Zvezde nastaviti da daju sve od sebe, ali da ne zna kako će cela situacija da se završi.


- Ovi igrači su nečija deca. Ja stvarno ne bih voleo da njihova deca proživljavaju sve ovo. Potresen sam, ne znam kako će sve ovo što se događa da se završi, ali igrači su i dalje pri tome da ćemo igrati, davati sve od sebe i probati da osvojimo titulu. Jedini cilj nas igrača, koji smo poslali to pismo, bio je da kažemo da nemamo podršku uprave i tu ne mislim na jednog čoveka, već sve ljude u upravi, a pare su bile u drugom planu. Sve sami radimo, nemamo nigde nikoga, ni kad dobijamo ni kad gubimo nemamo nikakvu podršku. Ali, takvo nam je stanje u državi, a sve ovo to i oslikava - zaključio je Miloš Ninković.

Napadi na fudbalere Crvene Zvezde

*Kliknite za uvećanje

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP