Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ĐENARO DI TOMAZO, HULIGAN NAPOLIJA, „ZVEZDA“ NASILJA U FINALU KUPA

MAFIJAŠKI SIN!

Autor: M. Zdravković | 05.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Krvavo finale Kupa Italije, meč u Rimu između Napolija i Fjorentine (3:1) u subotu uveče, pokazao je da i vlasti na Apeninima ne mogu da se izbore sa nasiljem na stadionima, a ako je tako u jednoj uređenoj evropskoj državi, šta tek očekivati u zemlji Srbiji.

Naslednik člana Kamore odlučio  je kada meč može da počne i  pretio svom kapitenu Hamšiku

Naslednik člana Kamore odlučio je kada meč može da počne i pretio svom kapitenu Hamšiku

Bilans nasilja, zbog kojeg je početak velikog finala kasnio skoro sat vremena, jesu četvorica povređenih navijača Napolija, a „zvezda“ dana je huligan i vođa navijača ovog kluba Đenaro di Tomazo, za koga tvrde da je jači čak i od italijanskog ministra odbrane.


Upravo je Di Tomazo, pišu novinari na Apeninima, odlučio da, posle jednočasovnog kašnjenja, meč može da počne, a čak je i pretio kapitenu svog tima, Mareku Hamšiku, da ne sme utakmica da počne sve dok on to ne kaže. Radi se o sinu poznatog mafijaša iz klana Kamora, a poznat je i pod nadimcima Zlotvor i Kopile.

Kako bi upotpunio svoj nastup na ovom meču, De Tomazo je u majici sa parolom kojom se traži sloboda za sve uhapšene huligane, optrčao „pobednički krug“ sa peharom u rukama, i to sve pred predstavnicima vlasti, pa i italijanskim premijerom Mateom Rencijem, čija je najmlađa ćerka suznih očiju posmatrala haos i nasilje oko sebe.

Cvećar pucao na Napolitance!


Iako se zbog istorije „kačenja“ navijača Rome i Napolija pretpostavljalo da se radilo o organiozovanom napadu, stigla je i informacija policije da se zapravo radilo o „delu ludaka“, koji je ranio četvoricu Napolitanaca. U pitanju je Danijele de Santis (48), zvani Gastone, ultradesničar sa podebelim dosijeom, koji je u pijanom stanju potegao pištolj i pucao. On je jedan od bivših vođa navijača Rome, kome je zabranjen ulaz na stadion, a posle pucnjave navijači Napolija su ga prvo razoružali, a potom brutalno pretukli i polomili mu nogu.
Zanimljivo, Gastone sada leži u istoj bolnici u kojoj su i četvorica Napolitanaca koje je ranio...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP