Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRBIJA TRAŽI FUDBALSKOG STROS-KANA

Magat umesto Mihe na klupi „orlova”?

Autor: P. Vuković | 13.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Novembar će, po svoj prilici, biti mesec početka krupnih promena u srpskom fudbalu, pošto će Siniša Mihajlović napustiti kormilo reprezentacije i otići u Sampdoriju, a već u decembru bi Tomislav Karadžić trebalo da održi dato obećanje i napusti funkciju predsednika FSS-a.

Posle Klementea,  mogao bi da bude  novi stranac na klupi  Srbije: Magat

Posle Klementea, mogao bi da bude novi stranac na klupi Srbije: Magat | Foto: AP

Do tada ni opozicja, koja pretenduje da dođe na vlast u FSS, ne sedi skrštenih ruku i pomno prati svaki korak tandema Karadžić - Mihajlović.
U duhu političkih trendova Vlade Srbije, koja je angažovala nekoliko inostranih stručnjaka (Franko Fratini, Domink Stros-Kan, Alfred Guzenbauer), i fudbalski radnici u Srbiji, potpomognuti bogatim domaćim biznismenima, žele da angažuju eminentnog stručnjaka koji bi u srpski fudbal, pre svega, uveo disciplinu i vratio nas na evropski kolosek.

Malo-pomalo, reč po reč, došlo se i do konkretne ideje. Feliks Magat (60)! Čovek koji je u Bundesligi osvojio titule sa Bajernom i Volfsburgom, možda bi on mogao da bude gospodin idealni?


Opozicija već kreće u akciju i zove Nemca, pošto je Mihajlović na korak do odlaska u Đenovu. Delio Rosi je dobio otkaz i italijanski mediji pišu da se sada samo čeka dogovor selektora Srbije i Sampdorije oko saradnje. Mihi bi mečevi protiv Rusije u petak i protiv selekcije novinara 19. novembra u Užicu mogli da budu poslednji u ovom ciklusu jer ugovor sa njim, to je sad potpuno izvesno, neće biti produžen.

Odlazi u  Sampdoriju:  Mihajlović

Odlazi u Sampdoriju: Mihajlović | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Što se Magata tiče, on je veliko ime među nemačkim trenerima i ne bi imao problem da se posle Bundeslige preseli na Balkan. Nedavno je hrvatski Dinamo pokušao da ga dovede, pisalo se da je stvar gotova, ali se Magat ipak nije preselio u Zagreb. U prilog Srbiji bi moglo da ide i to što Magat, kao što je letos izjavio, želi da provodi više vremena sa porodicom, pa bi mu selektorski posao dobro došao. Grupa koja lobira za njegov dolazak neće žaliti novca, jer stručnjak kao što je Magat treba debelo da se plati.

Ipak, ako se uzme u obzir da je plasman na prošlo Evropsko prvenstvo donelo savezima po osam miliona evra, jasno je da bi se isplatilo uložiti u Magata sumu koja jeste velika za naše uslove, ali stručnjak takvog formata i te kako bolje od Mihajlovića zna kako se domoći smotre najboljih selekcija Starog kontinenta posle dugih 16 godina. Poslednji put smo igrali na EP sada već daleke 2000.


“Lobisti” su, dakle, dali zeleno svetlo jednom našem poznatom fudbalskom menadžeru da pošalje signal Magatu, da mu i lično ode na noge u Nemačku kako bi mu opipao puls, ali i na sto stavio finansijsku ponudu na koju bi malo koji trener ostao imun.


Opet, pojedini predstavnici Toletove opozicije, i to ona umerenija struja unutar “korpusa za promene” u Fudbalskom savezu Srbije, smatraju da bi trebalo da se okrenemo isključivo domaćim snagama, a u ovom trenutku se izdvaja jedno ime - Ljubinko Drulović.


Selektor omladinske reprezentacije Srbije, sa kojom je letos postao prvak Evrope, svakako bi pristao da se prihvati ovako teškog zadatka. Drulović bi se savršeno uklopio u strategiju forsiranja mladih igrača, koju je Miha započeo sa “orlovima”.

Tri puta šampion Nemačke
 

Rođen: 26. 7. 1953. u Nemačkoj
Igrao na poziciji ofanzivnog veziste.
Igračka kartijera: Hamburg (306 utakmica).
Trenerska karijera: Hamburg, Nirnberg, Verder, Frankfurt, Štutgart, Bajern, Volfzburg, Šalke.
Poslednji klub: Volfzburg 2012.
Trofeji: Šampion Nemačke (sa Bajernom dva puta, jednom sa Volfzburgom), Kup Nemačke (sa Bajernom dva puta).

Poslednji komentari
  • Jazon Vreme: 13.11.2013 07:33h

    Predlazem FSS da dovede bar 21.igraca iz Brazila ili Spanije da igraju za "reprezentaciju" Srbije! Mozda ce uspeti???mozda...P.S.ovo je glupost a la Srbija...

  • marko Vreme: 13.11.2013 10:52h

    Dajte Magata da upregne ove nase manekene

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP