Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NAVIJAČI

Malo-malo, pa incident u režiji „delija“ i grobara“

Autor: | 09.08.2013 - 07:45:00h | Komentara: 1

Napadi na igrače, međusobne tuče, pljuvanje trenera, skidanje kapitenske trake... Bogat je repertoar načina da navijači „zavedu red“ u „voljenom“ klubu. „Alo!“ vas podseća na najkonkretnije „izlive ljubavi“ prema Crvenoj zvezdi i Partizanu.

ISPADI „GROBARA“:
1. Kimi skinuo traku Šćepoviću
(avgust 2013)
Posle meča Partizan-Ludogorec u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, nezadovoljan ispadanjem svog tima iz elitnog takmičenja, a posebno igrom kapitena Marka Šćepovića, inače omraženog među „grobarima“ već duže vreme, jedan od vođa Partizanovog juga i član „Alkatraza“ Miloš Radisavljević Kimi je preskočio ogradu, sišao na atletsku stazu i skinuo kapitensku traku sa Šćepovićeve ruke. Posle ju je predao redaru.

2. Šamar Lazaru
Markoviću (mart, 2012)
Jedan od najtalentovanijih napadača Evrope, a u martu 2011. godine sigurno najbolji igrač Partizana, posle remija crno-belih i Slobode iz Užica u Humskoj (0:0) popio je „vaspitnu“ u vidu šamara ispod juga. Lazar je kasnije to demantovao, ali nema sumnje da je morao.

3. Pljuvanje Slaviše
Jokanovića (avgust, 2009)
Posle ispadanja od slovačke Žiline, navijači obučeni u markere redarske službe na JNA pokušali su da se obračunaju sa trenerom Slavišom Jokanović. Ipak, fizički kontakt je na jedvite jade sprečen, ali je legenda crno-belih morala da istrpi psovke sve od klupe za rezervne igrače na zapadu do tunela na istočnoj tribini.

4. Dijara ne sme da sluša
muziku (2007. godina)
Ljubimac „grobara“ Lamin Dijara u početku je bio jedna od meta „grobara“. Naime, najvatrenije pristalice Partizana su zbog loših rezultata posle meča u Novom Sadu upale u klupski autobus i Senegalcu koji je slušao muziku skinule slušalice sa ušiju. Dijara je tada hteo da ode, ali je srećom upravo po „grobare“ ostao i postao „ubica cigana“.
ZAVOĐENJE REDA OD STRANE „DELIJA“:
1. Napad „delija“ sa fantomkama
na igrače koji su trenirali (mart, 2002)
Navijači Zvezde su zbog loših rezultata svojih ljubimaca 2002. godine, kada je crveno-bele sa klupe vodio Zoran Filipović, odlučili da se fizički rasprave sa igračima. Upali su na popodnevni trening maskirani fantomkama i krenuli u napad na igrače. Najgore je prošao vezista Branko Bošković, koji je posle šamara završio na zemlji.

2. Zaključavanje u svlačionici
(maj, 2003)
Bez batina su prošli igrači Crvene zvezde u maju 2003. godine, kada su izgubili finale Kupa od Smedereva (1:0), ali verbalnu torturu su prošli. Naime, iako se finale igralo na Partizanovom stadionu, navijači su ljubimce sačekali u svlačionici na „Marakani“. Ovi su, iako nije trebalo, morali da odu tamo, gde su bili zaključani sve dok klimanjem glave nisu potvrdili da su razumeli sve zahteve navijača.

3. Direkt - patos za Ognjena
Koromana (avgust, 2008)
Kiparski APOEL je bio koban i za crveno-belu porodicu. Posle ispadanja od tima iz Nikozije u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2008. godine, fasovao je Ognjen Koroman. „Delije“ su ponovo došle da vide trening crveno-belih i malo prozbore sa igračima, a jedan od njih je uvideo da krilni fudbaler nije „dovoljno zainteresovan“ za ono što navijači pričaju, pa ga je direktom poslao na zemlju. Koroman je posle rekao da je oprostio udarac „delijama“.

4. Lupanje automobila štanglama
(septembar, 2009)
„Delije“ nisu bile zadovoljne ni u septembru 2009. godine, kada je sezona loše krenula, pa je Makedonac Čedomir Janevski, koji je došao da gasi požar, već drugi dan pri polasku na trening na parkingu video polupane automobile svojih pulena. Objašnjeno mu je da je to opomena igračima.
Poslednji komentari
  • nebojsa Vreme: 09.08.2013 09:37h

    Ocigledno ih ne biju dovoljnio kad se onako vuku po terenu!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP