Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SPEKTAKL DIREKTORA DINAMA PO IZLASKU IZ SUDA

Mamić oduševljeno ljubio pod!

Autor: Tanjug | 17.03.2013 - 11:15:00h | Komentara: 0

Izvršni direktor hrvatskog FK "Dinamo" Zdravko Mamić, koji je se tereti da je podsticao na nasilje i mržnju, zbog čega je jednu noć proveo u pritvoru, nakon odluke o poštanju da se brani sa slobode nije krio oduševljenje - bacio se na kolena i ljubio je pod, piše zagrebački "Jutarnji list".

Zdravko Mamic

Zdravko Mamic

 "Ljubim zemlju po kojoj hoda sudija (Ljiljanka Maletić) koja je imala snage da donese takvu hrabru odluku. I sudija i svi prisutni bili su zatečeni spektaklom koji je priredio", piše list.

Mamić je nakon toga napustio zgradu Župansijskog suda u pratnji advokata, a ispred su ga čekali porodica i prijatelji. On je, kako se navodi, u širokom luku zaobišao novinare i bacio se u zagrljaj svojim prijateljima koji su ga dočekali ispred suda.

Mamićev advokat je novinarima rekao da je pobedila pravda.

"Vrede pravila pravne države, i to tako mora biti. Prema tome, istražni sudija definitivno je osoba koja nije podlegla nikakvim pritiskom. Mislim da je ovo pravedna odluka i da bi takva morala ostati”, rekao je advokat Mate Matić.

On je dodao da krivična prijava protiv Mamića ostaje i postupak će se i dalje voditi kako bi se utvrdile okolnosti i namere onoga što je on rekao.

Matić je potvrdio da postoje elementi dela koje oni stavljaju na teret, ali da to, kako je rekao, nema veze s oduzimanjem slobode Mamiću, jer je sloboda nešto što mora imati posebne vrednosti.

Mamićev advokat je izrazio žaljenje što se ministar nauke, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, kako je rekao, upusti u sve ovo.

“Mislim da nije dovoljno razmislio i mislim da to sigurno ne bi ponovio”, rekao je Matić.

Protiv Mamića se vodi postupak zbog optužbi da je uvredama na račun ministra Jovanovića i srpske manjine javno podsticao na nasilje i mržnju.

On je u petak izneo niz uvreda na račun Jovanovića, za kojeg je rekao da je ''hrvatomrzac'', "uvreda za hrvatski mozak" i "Srbin koji nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove".

Takvo istupanje Mamića osudio je hrvatski državni vrh.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP